Billedreportage fra Store Brændedag i Horserød Hegn

27-01-2009

Omkring 250 mennesker havde valgt at bruge en del af lørdag d. 24. januar 2008 til at blive klogere på "Bål & Brænde" i Horserød Hegn.

Omkring 250 mennesker havde valgt at bruge en del af lørdag d. 24. januar 2008 til at blive klogere på "Bål & Brænde" i Horserød Hegn.

Flere havde medbragt deres egen motorsav, og fik god hjælp til at lære, hvordan man filer en motorsav og passer tændrøret.

Der var også gode råd og vejledning til hvordan man flækker sit brænde, hvad enten man bruger en brændeflækker eller økse.

To skovløbere gav nyttig viden fra sig om tørring af brænde , og ikke mindst om hvor vigtigt det er, at man opbevarer sit træ på et tørt sted om vinteren, så det ikke står og samler fugt. Og der blev regnet efter om der nu også var hold i informationerne.

Her blev forskellen på brændværdien mellem en rummeter brænde og en tønde olie bragt for en dag, medens den lokale brændeovnsspecialist fra Bøtterup kunne fortælle om, hvordan man skal fyre i brændeovnen, for ikke at forurene miljøet og genere sine naboer med os og røg.

Blandet deltagerne var der også mange, som købte sig et sankekort af vores lokale skovløber Jes Makwarth fra Grønnerendehus. Sankebrænde sælger vi indtil 1. maj.

Rundt om bålstedet i kåten var der varme til kolde fingre og ikke mindst mulighed for at grille de friskproducerede rådyrpølser.