550 besøgende på Store Brændedag i Tranum klitplantage

25-01-2009

I Tranum kunne de 550 besøgende opleve en bred vifte af de mange måder, man kan få energi af et besøg i skoven af.

I Tranum kunne de 550 besøgende opleve en bred vifte af de mange måder, man kan få energi af et besøg i skoven af.

Fældning af store træer, hånddrevne brændekløvemaskiner, fileværksted, figurskæring, storskala flishugning, hestevognsture, træklatring m.m. For at kunne modstå de mange udfordringer, var der masser af smagsprøver i form af snobrød, pandekager og en lokal gårdbutik, som hele dagen uddelte smagsprøver til gæsterne.

Skortensfejere og brændeovnsforhandlere sørgede for, at det oparbejdede brænde blev afrændt på den miljømæssigt bedste måde og når man blev træt af al den vaden rundt i skoven, kunne man slappe af i et udendørs, brændeopvarmet hot tub.

"Da vi åbnede i morges regnede det endnu lidt og vi blev derfor positivt overraskede, da de første 200 allerede var kommet efter den første halve time. " Stemningen var høj, spørge- og prøvelysten stor og gæsterne blev her hele dagen" fortæller Søren O. Sørensen og Thorbjørn Nørgård fra henholdsvis Naturstyrelsen – Vendsyssel og Thy. "Vi havde bevist lavet arrangementet bredt, så det ikke kun var far som ville komme for at se på sav og teknik, men at hele familien kunne tilbringe en dag i skoven og få energi til mere"