Store Brændedag et tilløbsstykke

26-01-2009

Rigtig mange besøgende deltog i arrangementerne ved Viborg, Fussingø og Kalø. Der  var stor interesse for vedligehold af save, sikkerhedsudstyr og hvordan man skaffer et sankekort eller køber en stak brænde.

Ved Viborg var der ikke færre end 200 besøgende ved Store Brændedag. Skovarbejder Bo Kjær fortæller; "Det var overvældende med så stor spørgelyst og interesse for sankekort i vore skove. Vi kunne næsten ikke følge med og svare på de mange spørgsmål, og samtidig sørge for kogevand til kaffe og kakao til de mange fremmødte".

Flotte motorsave stikker ud af en træstamme som grene på et træ

Ved Fussingø var der et sted mellem 50 og 100 fremmødte ved arrangementet. Her var der lidt mere tid til snakken og fremvisning af diverse teknikker, produkter og gode råd. I det store telt var der stor søgning til den varme kaffe og kakao. Uden for var der enkelte børn, der fik gang i snobrødsbagningen.

Snobrød er altid godt - og ikke mindst når det er koldt

Ved Kalø var der ligeledes et flot fremmøde med ca. 60 gæster. "Vi viste noget om sikkerhedsudstyret. Der var specielt mange, der blev overraskede da vi viste, hvor lidt der skal til for at en motorsav skærer gennem et par almindelige jeans og ridse dybt ned i benet. Vi havde i dagens anledning erstatet skovarbejderbenet med en ribbenssteg - vi skal jo gerne på arbejde igen i morgen. Det var en demonstration som var effektfuld og gjorde et stort indtryk på mange. Jeg håber at flere vil benytte sikkerhedsudstyr, næste gang de går i gang med motorsaven", siger skovløber Søren Busse.

Sikkerhed frem for alt - her er det en ribbenssteg som måtte holde for i testen