Store Brændedag i Jægersborg hegn blev en succes

24-01-2009

150 engagerede brænde- og naturinteresserede deltog i "Ild i skoven - nu med badebukser"

Ild i skoven - nu med badebukser

Under denne dragende overskrift mødte 150 engagerede brænde og naturinteresserede deltagere, i alle aldre, op til Naturstyrelsen – Hovedstadens arrangement i Jægersborg hegn. Her kunne man ligesom mange andre steder i landet få syn for sagerne, og svar på alle de mange spørgsmål om brænde.

”De deltagendes spørgelyst var stor, og alle kunne få svar på sine spørgsmål  f.ek.s om hvad en rummeter brænde egentlig er for en størrelse, hvad koster den, er alle træarter lige gode, hvordan files en motorsav og hvordan fyrer jeg rigtgt i min brændeovn”, fortæller naturvejleder Per Wachmann og fortsætter. ”Men også C2 og luftforureningsproblematikkerne kunne vi mærke at folk havde behov for at få sat i det rette perspektiv”. Heldigvis er budskabet om at korrekt opbevaring og fyring med træ med som CO2-neutral energikilde ved at komme på dagordenen for alvor”.

Den brændeopfyrede badetønde, til lejligheden omdøbt til den grønne lagune, var velbesøget og skabte et godt rum for samtaler omkring skov, brænde, miljø og klima.