Nationalpark Thy - billedligt talt

02-07-2009

Klitrose. Foto: Ib Nord Nielsen I Fiskerhuset i Agger vises fra den 1. juli til den 16. august en udstilling med fotos fra Nationalpark Thy. Det er klitplantør Ib Nord Nielsen, Tved som er ophavsmand til de 40 fotos med motiver fra nationalparken. For 30 år siden blev han ansat ved Thy Statsskovdistrikt og har gennem årene fået et fantastisk kendskab til områdets flora, fauna og landskaber. Som tro følgesvend på sine ture rundt i distriktet har han haft sit kamera, og gennem linsen fanget de mest utrolige motiver – fra de store vidder med store flokke af kronhjorte til det mikroskopiske i forbindelse med planter og insekter.

Udstillingen viser bredden i Nationalpark Thy – livet året rundt – forskelligheden – fra stort til småt og så er de valgte motiver iklædt en æstetik, så man forundres over – dels naturens mangfoldighed og rigdom, men også fotografens evne og øje for at fæstne det særegne og smukke i den store natur.

En absolut seværdig udstilling.

Billederne er udstillet i annekset til Fiskerhuset i Agger, der er indrettet som museum. Det er selvfølgelig oplagt at aflægge besøg her ved samme lejlighed.