Naturformidling i bjergene

01-07-2009

Naturformidlingen i den kommende Nationalpark Mols Bjerge optrappes gennem et samarbejde mellem Skov- og Naturstyrelsen og Molslaboratoriet.

Et naturcenter er ved at se dagens lys på Strandkær i Mols Bjerge. Skov- og Naturstyrelsen og Molslaboratoriet har nemlig indledt et nyt og spændende samarbejde ved navn Naturcenter Mols. Samarbejdet betyder bl.a., at Mols Bjerge hver dag i perioden 7/7 til 3/8 er bemandet med dygtige naturguider, som ved en masse om områdets dyr og planter. Det betyder, at man altid kan få personlig ”betjening”, hvis man har fundet noget sjovt i felten, har spørgsmål om natur, brug for inspiration eller lyst til at kigge på tungsand, fuglefjer eller sommerfuglevinger under stereoluppen. Endvidere vil Naturcenter Mols dagligt arrangere guidede ture i den kommende nationalpark.

”Vi har satset på to forskellige typer aktiviteter på Naturcenter Mols. Den faste bemanding skal medvirke til at skabe en slags fagligt miljø midt i området, hvor folk kan komme og blive klogere på naturen. De guidede ture går til gengæld ud af huset – vi besøger en buket af forskellige lokaliteter i området, så folk bliver klar over, at nationalparken ikke kun kommer til at ligge i Mols Bjerge”, siger Jan Højland, Skov- og Naturstyrelsen.

Morten DD, Molslaboratoriet supplerer: ”Folk har mange spørgsmål og mange meninger om danske nationalparker. Bundlinjen er, at den danske natur er presset, og at en nationalpark skal medvirke til at styrke naturværdierne. Med det nye tiltag får vi mulighed for at sætte daglig fokus på Molslandets unikke natur, og måske får vi endda ny viden om naturen ud af aktiviteterne omkring Naturcenter Mols.”

Naturguiderne vil dagligt blogge fra deres gang i parken på www.fugleognatur.dk . Her vil man kunne se lister over dagens observationer, ligesom man vil kunne se billeder fra aktiviteterne, og naturligvis vil der også her være mulighed for at komme med spørgsmål og kommentarer. Det kan kun blive spændende.

Naturguiderne botaniserer på Jernhatten Udsigt fra Trehøje med Lille Ildfugl i forgrunden

FAKTA

Naturcenter Mols er bemandet med naturguider dagligt kl. 11-14 i perioden 7/7 til 3/8. Adressen er Øvre Strandkær, Strandkærvej 7, 8400 Ebeltoft. Her kan man få svar på næsten alt – uanset om man har brug for en naturlig forklaring på sine fund eller blot vil snakke om natur eller nationalpark.

I hele perioden vil der hver dag kl. 15-17 være udflugter til kerneområder i den kommende nationalpark. Turene går til:

MANDAGE: Jernhatten - mødested Jernhatten p-plads, Havmøllevej 16, 8400 Ebeltoft
TIRSDAGE: Ørnbjerg Mølle - mødested Ørnbjerg Mølle p-plads, Stubbevej 4, 8410 Rønde
ONSDAGE: Hestehave Skov - mødested p-pladsen v. Kalø Slotskro, Molsvej 31, 8410 Rønde
TORSDAGE: Strandkær - mødested Naturcenter Mols, Strandkærvej 7, 8400 Ebeltoft
FREDAGE: Øer - mødested p-pladsen syd for Øreflak 1, 8400 Ebeltoft
LØRDAGE: Skovbjerg - mødested Skovbjerg p-plads, NØ for Toggerbovej 2, 8420 Knebel
SØNDAGE: Dragsmur - mødested p-pladsen ved Galejen, Dragsmurvej 27, 8420 Knebel

Læs mere på:
www.danmarksnationalparker.dk
www.nathist.dk
www.fugleognatur.dk

Alle aktiviteter er gratis, og alle er velkomne - men turene er desværre uegnede for gangbesværede!