Ny folder over Midtjyllands mest besøgte naturområder

24-07-2009

Skov- og Naturstyrelsen har netop udgivet en ny folder, som giver et samlet overblik over naturområderne Himmelbjerget, Sletten og Slåensø, som ligger ved Silkeborg.

Himmelbjerget, Sletten og Slaaensoe Skov- og Naturstyrelsen har netop udgivet en ny folder, som giver et samlet overblik over naturområderne Himmelbjerget, Sletten og Slåensø, som ligger ved Silkeborg.

”Alle tre naturområder er meget besøgt af forskellige grupper. Med den nye folder håber vi på at få de forskellige grupper rundt i større dele af området på kryds og tværs. Turisterne holder sig nu typisk omkring Himmelbjerget, de lokale ved Slåensø og FDF på Sletten” fortæller naturvejleder Jan Kjærgaard fra Skov- og Naturstyrelsen – Søhøjlandet.

Ud over den nye folder er der blevet oprettet nye vandreruter, som binder de tre områder sammen. Disse ruter kaldes de røde ruter og har fået en rød-prikket signatur i folderen. Besøgende har derfor nu mulighed for at tage på korte ture i et udvalgt område eller på lange heldagsture rundt i hele området.

”På de lange ture er der nu mulighed for at opleve områdets natur og kulturhistorie på en helt ny måde. En oplagt heldagstur kunne eksempelvis starte på Himmelbjerget, fortsætte gennem Sletten til Slåensø, op over Åsen, hvor man rammer den blå sti, som man følger til Knøsen. Herfra ned til Mergelbanestien og retur. En skøn tur på 15 kilometer ”, forklarer naturvejlederen.

Himmelbjerget har ca. 250.000 besøgende om året. Området ejes af Skov- og Naturstyrelsen ligesom Slåensø, som har et årligt besøgstal på ca. 40.000. Sletten ejes ad FDF.

Folderen er udgivet af Skov- og Naturstyrelsen i tæt samarbejde med Oplev Søhøjlandet, Himmelbjergegnens Idrætsefterskole, FDF- friluftscenter Sletten, Destination Skanderborg, Danmarks Naturfredningsforening, Skanderborg og Silkeborg Kommuner.