Lovforslag skal gøre det muligt for staten at sælge sommerhusgrunde ved Vestkysten

31-07-2009

Gennem en årrække har det være Miljøministeriets ønske at sælge hen ved 290 sommerhusgrunde som staten i dag ejer ved Vestkysten. Grundende er i dag udlejet til sommerhusejere der har lejet grundene for normalt 30. år - men som selv ejer sommerhuset der ligger på grunden.

Gennem en årrække har det været Miljøministeriets ønske at sælge hen ved 290 sommerhusgrunde som staten i dag ejer ved Vestkysten. Grundende er i dag udlejet til perosner, som selv ejer sommerhusene på de statslige grunde.

Miljøministeriet v. Skov- og Naturstyrelsen har netop sendt et brev til de berørte sommerhusejere om, at miljøministeren har besluttet, at arbejde for at fremsætte et lovforslag, der giver mulighed for, at lejerne kan købe den grund. hvor deres hus ligger. Det vil være frivilligt for lejerne, om de vil købe eller fortsætte som lejere.

Det er Miljøministeriets umiddelbare vurdering, at udstykningen kan gennemføres uden at slække på de hensyn, der i dag er til natur og landskab på de beskyttede arealer.

De pågældende sommerhusgrunde er beliggende i Jylland ved Blokhus Klitplantage, Rødhus Klit, Tranum/Ejstrup Strand og Bjerghuse ved Fjand.

Hvis grundende bliver solgt vil det ske på en måde, så offentligheden kan færdes i områderne i samme omfang som hidtil.

  • Se standardbrev sendt til de berørte sommer via dette link