Åben ådal i Gravlev

04-06-2009

Vær med til at fejre gennemførelsen af det storslåede naturgenopretningsprojekt i Gravlev ådal - og vær med som en af de første motionsløbere på Danmarks - måske - smukkeste sti!

Luftfoto marts 2009 - Jens Vinge

Nu er naturgenopretningsprojektet Gravlev Ådal afsluttet, og det skal fejres med en fest. Derfor vil Naturstyrelsen – Aalborg i samarbejde med Rebild Kommune indbyde alle, der har lyst, til "åben ådal" i Gravlev

Søndag d. 7. juni kl. 11 - 14

_____________________________________________

Program:

Rebildspillemændene byder velkommen med egnens toner og - med start kl. 11 - sjov og dans og sanglege for børn og familier ved Karin Skovmand Larsen og Rebildspillemændene

Børnedans og sjov i skoven

Kl. 11.30 indvielse , taler og fællessang ved bl.a borgmester Anny Winther og statsskovrider Bendt Egede Andersen

Kl. 12.00 starter motionløbet Gravlev løbet på Danmarks smukkeste sti - 6,5 km uden bakker. Vær med som en af de første. Prøv om du kan holde trit med Anny - hun løber selvfølgelig med. Undervejs er der naturligvis pustepauser med indlagt naturvejledning. Hør f.eks. om fuglene i Gravlev Sø.

Motionsløb

Herefter er der fri shopping til de forskellige tilbud - gå til og fra og hyg dig:

  • Er vi ved åen eller er vi ved åen ikke? De dygtigste fluebindere fra Støvring Lystfiskeriforening demonstrerer, hvordan man kan forklæde en krog med fjer og uldgarn for at snyde den største ørred. Og du kan naturligvis blive medlem af foreningen.

Majfluer i juni

  • Og så har vi et tilbud til alle børn - fisk i den nye å! Lån en fiskestang med prop og orm og det hele, og få oven i købet hjælp! Måske fanger du en KÆMPEFISK?

Barn fisker i åen

  • Deltag i den stort anlagte " krible-krable" undersøgelse i et af Danmarks suverænt bedste vandløb - Kovads Bæk. Især egnet for børn og nysgerrige sjæle.

Kovads bæk

  • Tag med på Orkidé-safari på engene i "Orkideernes dal" med en af landets mest suveræne feltbotanikere.

Gøgeurt

  • Naturpleje i praksis demonstreret af le-lauget, som viser, hvordan man kan gøre en forskel, hvor maskinerne ikke rækker.

Lelauget i arbejde

  • Det store naturgenopretningsshow med projektets koordinator - få et overblik over ådalen, visuelt og mentalt!

På arbejde i ådalen

Naturstyrelsen – Aalborg er vært ved en forfriskning, ligesom der vil være smagsprøver på friskrøget ørred fra det økologiske Tingbæk Dambrug. Vi fejrer naturligvis festen nede i ådalen og vi erkender, at P-forholdene er elendige , så hvis du bor i Gravlev, Oplev, Skørpig eller Rebild, så tag cyklen - det er med garanti ned ad bakke!

Udsigt til Gravlev sø!
Ja, vi glæder os til fremtiden - til at en, måske lidt forsømt, ådal,
- med nye metoder - kan genopstå som et værdifuldt og attraktivt naturområde - et godt supplement til Rold Skov og Rebild Bakker! Vær med til at sætte processen i gang! Vi ses på søndag d. 7/6.

Kig over Gravlevdalen