Bådebygning og sejlads

16-06-2009

Søndag mødte omkring 75 børn og forældre, mest drenge og fædre, op for at bygge både og sejle på lergravssøen i Tisvilde Hegn. Børnene var omkring 6 - 14 år og havde masser af gå på mod, selvom det viste sig, at der ikke var nogen arbejdstegning at gå ud fra ved bygningen. Nej der lå såmænd bare nogle presenninger, noget snor og så en masser kvast. Så måtte fantasien tages i brug ved konstruktionen.

Målet var at kunne sejle sin egen gruppes båd over lergravssøen og om muligt gøre det hurtigst. Der kom 8 - 10 både i vandet i løbet af dagen og næsten alle kom over. En båd måtte dog opgive, da der ikke var kvast nok i konstruktionen til at holde båden oven vande.

Mange måtte også sande, at balancen har meget at sige. At sejle over søen var ikke det sværeste, men at komme op i båden uden den tippede og gav mere end våd sok, var nok det vanskeligste. Dog gik en båd under vand inden midten af søen blev nået, og holdet måtte trækkes i land. Mange fik sig en dukket, og en del havde glemt skiftetøjet, men humøret blev ikke ødelagt af den grund.

Da sejladsen var overstået, var der mulighed for at lave sig et snobrød og prøve en tur i svævebanen. Det var en spændende aktiv dag i dejligt solskinsvejr. Det er nok ikke den sidste gang dette arrangement bliver afholdt.