Monkey Sunday på vestjysk!

15-06-2009

Ål Plantage ved Oksbøl gav genlyd af glade stemmer fra børn og unge

Ål Plantage ved Oksbøl gav genlyd af glade stemmer fra børn og unge, der i søndags tog imod Skov- og Naturstyrelsens seneste event ”Monkey Sunday”, der havde til formål at gøre børn og unge opmærksomme på, at det er sjovt at være ude i naturen, hvor der også er masser af muligheder for gratis fysiske aktiviteter i statens skove.

Dagen bød på frisk luft, røde kinder og spændende samarbejdsøvelser for deltagerne.

I dagens anledning var der i samarbejde med Ox-consult oprettet særlige aktiviteter, hvor skovens personale var til stede ved forskellige poster, hvor der bl.a. blev skudt med bue og pil, kravlet igennem kæmpe edderkoppenet og fløjet med svævebane.

”Et af Skov- og Naturstyrelsens vigtige formål er at skabe muligheder for gode naturoplevelser til befolkningen. Med denne event prøver vi at ramme en målgruppe, der måske kender vores tilbud knap så godt”, siger skovfoged Sven Wodschow, Skov- og Naturstyrelsen – Blåvandshuk. ”Vi ved at mange bruger vores faciliteter, vandretursfoldere m.m., men vi vil også gerne have fat i de unges opmærksomhed. At komme ud i skoven og røre sig har desuden et ikke uvæsentligt sundhedsaspekt.”

At dømme ud fra deltagernes ansigter var dagen en succes. Som en af de deltagende piger sagde: ”hvornår laver I sådan en dag igen?”

På landsplan deltog ca. 1.600 børn og unge i Skov- og Naturstyrelsens allerførste Monkey Sunday.