Naturcenter Vestamager er kåret til Københavns bedste børneoplevelse

25-06-2009

Naturcenter Vestamager vandt i år titlen som byens bedste børneoplevelse i København via en afstemning på hjemmesiden Alt om København – www.aok.dk.

Byens bedste Naturcenter Vestamager, som får ca. 140.000 besøg om året, har netop vundet titlen som "Byens bedste børneoplevelse" via en afstemning på kulturguiden: Alt om København www.aok.dk .

Naturcentret har dystet om titlen mod bl.a. Lego World i Parken, Børnefestivalen og udstillingen ’Energi’.

"Det er fantastisk at kunne tilbyde byens bedste børneoplevelse, og det er noget, som vi har arbejdet på i mange år. Jeg tror, at noget af det vi har kunnet tilbyde frem for de andre nominerede har været en oplevelse på kanten af wildlife og byliv", fortæller naturvejleder Jes Aagaard fra Skov- og Naturstyrelsen – Hovedstaden.

Han er en af de medarbejdere fra Skov- og Naturstyrelsen, som til daglig arbejder på centeret. Det er Skov- og Naturstyrelsen, der i sin tid byggede naturcenteret. I dag driver Naturstyrelsen centeret i samarbejde med Tårnby Kommune og Københavns Kommune.

"Vi bliv bruge præmien til at gøre det endnu bedre i fremtiden. Bl.a. ved at stykre samarbejdet med eksempelvis kommunerne samt idræts- og sundhedsforeninger", forklarer Jes Aagaard.

Naturcenter Vestamager ligger ud til et 2000 ha stort naturområde kun 8 km fra Københavns centrum. Centret tilbyder bl.a. undervisning, naturvejledning, samt diverse arrangementer indenfor naturverdenen. Mange Københavnenere bruger området som et fristed fra byens smalle gader, og området besøges flittigt af legesyge børn, som nyder at have plads omkring sig.

Det er niende gang, at AOK kårer ”Byens bedste” i de i alt 20 meget forskellige kategorier. De nominerede indenfor hver kategori er udvalgt af en ekspertjury fra AOK og Berlingske Tidende. Men de endelige vindere er blevet fundet via de stemmer, som alle frit har kunnet afgive inde på AOKs hjemmeside.

"Det er fedt, at det er de mennesker, som har været herude, som har stemt på os i stedet for, at det er et ekspertpanel, som har haft det sidste ord. Det betyder meget for os", siger Jes Aagaard.

Byens bedste