Hærværk mod dyrene i Skjern Enge

29-06-2009

Skov- og Naturstyrelsen håber på hjælp fra borgerne
"Der løber løse kreaturer nær jernbanen!" Således lød meldingen forrige fredag til skovfoged Niels Lisborg, Skov- og Naturstyrelsen, hvor flere bekymrede borgere ringede ind og meldte om løse kreaturer.
"Da vi rykkede ud til området kunne vi se at hegnet ved Skænken Sø overfor Kong Hans' Bro var klippet i stykker på en større strækning. Vi fik hurtigt udbedret skaderne og dyrene blev indfanget igen", siger Niels Lisborg. "Men kort efter var den gal igen!" I de seneste dage er hegnene systematisk blevet ødelagt flere steder i Skjern Enge. Jordkabler er blevet gravet op og klippet i stykker og også dyrenes vandforsyninger er blevet udsat for hærværk".

"Jeg ved ikke hvorfor denne chikane lige pludselig er blusset op og har ingen anelse om hvem der står bag. Der kan ske frygtelige ulykker, hvis dyrene løber ud foran biler på vejene. Desuden er det brandærgerligt at spilde gode skattekroner på at udbedre hærværk. De penge vil vi da hellere bruge på at forbedre vores tiltrængte cykelstier eller lave naturpleje", siger Niels Lisborg, Skov- og Naturstyrelsen.

Hærværket er meldt til politiet og Skov- og Naturstyrelsen har foreløbig iværksat øget opsyn i Skjern Enge, ligesom skovfogeden lokalt også håber på hjælp fra borgere og besøgende i området.

Yderligere oplysninger: skovfoged Niels Lisborg tlf. 7654 1030 / 2141 8644