Monkey Sunday: 1.600 drenge og piger gik bananas i skoven

14-06-2009

Søndag deltog 1.600 børn og unge i den allerførste Monkey Sunday arrangeret af Skov- og Naturstyrelsen. Ungerne blev udfordret med bl.a. klatreture i toppen af træerne, vilde trick på slackline midt i skoven, hårdrejsende rebbaner over vandløb, actionstier gennem uvejsom natur for gameboy og Counter Strike-entusiaster samt puslespil på havbunden.

Søndag deltog 1.600 børn og unge i den allerførste Monkey Sunday arrangeret af Skov- og Naturstyrelsen. Ungerne blev udfordret med bl.a. klatreture i toppen af træerne, vilde trick på slackline midt i skoven, hårdrejsende rebbaner over vandløb, actionstier gennem uvejsom natur for gameboy og Counter Strike-entusiaster samt puslespil på havbunden.

I løbet af dagen har vi holdt Monkey Sunday 22 steder rundt om i landet. Og det er herligt så vilde ungerne har været. Der har været tryk på hele dagen og vi har vist alle fået rørt os meget, meget mere end vi plejer. Vi troede at arrangementet mest henvendte sig til drenge - men vi har heldigvis oplevet at også rigtig mange piger har deltaget. Faktisk fifty – fifty til vores store overraskelse ”, fortæller skovrider Søren Friese fra Skov- og Naturstyrelsen.

Selvom der har været tale om et fysisk og mentalt krævende action-drama i naturen, har alle kunnet være med til de mange gratis arrangementer.

Vi havde planlagt det hele så alle børn og unge mellem 9 og 17 år har kunnet være med. Det afgørende har ikke været, om man var så og så stærk eller en modig type for at kunne deltage. Nej, det afgørende for os har været, at den enkelte dreng eller pige fik lyst til at prøve kræfter med en anderledes og udfordrende naturoplevelse – og det har heldigvis mere end 1.600 drenge og piger haft”, forklare Søren Friese.

Ifølge Skov- og Naturstyrelsens direktør Hans Henrik Christensen har det overordnede formål med Monkey Sunday netop også været at gøre børn og unge – samt forældre, skoler m.fl. - opmærksom på de mange muligheder for gratis fysiske aktiviteter der er i statens skove:

Vi ved, at rigtig mange børn og unge bevæger sig alt for lidt – den trend vil vi gerne være med til at ændre. Og naturen er jo en fantastisk legeplads, så vi finder det derfor helt naturligt at stille statens skove og naturområder til rådighed for en masse fysisk aktiviteter for alle aldersgrupper. Derfor har vi også – især i de senere år – involveret os mere og mere i sundhedsprojekter. F.eks. er vi med i Sundhedsstyrelsens Get Moving-kampagne, der netop har til formål at få børn og unge til at bevæge sig mere”.

Monkey Sunday bliver ikke det sidste, man hører fra Skov- og Naturstyrelsen på sundhedsområdet, fastslår Hans Henrik Christensen:

”Vi har lavet et hav af motions-faciliteter, f.eks. mountainbike-ruter, på de arealer, som vi driver og administrerer. Samtidig informerer vi løbende om mulighederne, og det vil vi fortsætte med. Trods en stigende interesse for oplevelser i naturen, er der nemlig forsat en del, der udelukkende forbinder en tur i skoven med at lytte til fuglene. Vi håber, at en event som Monkey Sunday kan åbne folks øjne for naturen som et fantastisk grønt fitness center”.

Monkey Sunday er den fjerde i rækken af specielle landsdækkende natur-events, som Skov- og Naturstyrelsen arrangerer for befolkningen. De fire events kommer i forlængelse af den nye mission for styrelsen, som blev vedtaget i begyndelsen af 2008. Ifølge den nye mission er det en af Naturstyrelsens hovedopgaver at skabe naturoplevelser for befolkningen. De øvrige tre landsdækkende events, der alle samlede tusindvis af deltagere, var Naturnatten (målgruppe: alle aldersgrupper), Grå Picnic (målgruppe: ældre) og Store Brændedag (målgruppe: især mænd).

Yderligere oplysninger:

  • Skovrider Søren Friese, Skov- og Naturstyrelsen – Mobil 30 94 62 37