Narkosmuglere i Ølgryde lørdag nat

15-06-2009

Lørdag nat blev narkosmuglere taget på fersk gerning, med hjælp fra 20 seje børn og unge

20 seje drenge og piger (i alderen 10-15 år) samt 8 medfølgende voksne fangede i nat fæle narkosmuglere i Ølgryde plantage.

Alle mødte forventningsfulde op ved shelterpladsen i Ølgryde i højt humør, til Skov- og Naturstyrelsen – Vestjyllands Monkey Sunday arrangement. Der var lagt op til at tre hold skulle ud på spøgelsesjagt.

Pludselig blev pladsen invaderet af millitærkøretøjer og soldater, der bad om hjælp til at finde narkosmuglere, der havde bjerget en sending narko fra Vesterhavet.

Da politiet var lige i hælene på dem, blev de nødt til i al hast at gemme narkoen i skoven. Politiet havde opsnappet GPS-koordinaterne, og alle hold blev nu sendt ud i forskellige retninger for, uden kort og lygter, kun udstyret med en GPS, at finde narkoposerne.

Arrangementet blev lavet i samarbejde med Hjemmeværnskompagni Herning Nord og blev en stor succes for både deltagere og de frivillige. Det var en samling trætte børn og unge der kl. 02 kunne tage hjem efter et nat-løb med forviklinger, gåder, action og narko i lange baner! Der var grænseoverskridende oplevelser på posterne, kørsel i millitær-lastbiler og soldater gemt i mørket.


Natløbet var en del af Skov- og Naturstyrelsens landsdækkende natur-action-event "Monkey Sunday", hvor børn og unge i aldersgruppen 9-17 år over hele landet blev inviteret til at gå bananas i statens skove. Det overordnede formål med eventen er at gøre børn og unge – og forældre, skoler og andre, der beskæftiger sig med disse – opmærksom på de mange muligheder for gratis fysiske aktiviteter i statens skove.