Monkey Sunday i Thy

03-06-2009

Monkey Sunday

Vovemod i vildmarken

Et fysisk og mentalt krævende action-drama, hvor børn og unge får lov at gå helt bananas og svinge sig fra gren til gren ude i den vilde natur. Dét er essensen i Monkey Sunday , der finder søndag den 14. juni. Monkey Sunday er en landsdækkende natur-event , som er den første af sin slags.

Eventen, som Naturstyrelsen står for, består af 22 arrangementer fordelt på alle landsdele. Arrangementerne, som både er for drenge og piger, indeholder aktiviteter som for eksempel rollespil med ridderdragter og krigsmaling i ansigtet, puslespil på havets bund iført våddragt, klatring, mountainbikeløb med GPS, bygning af tømmerflåder, edderkoppe-udfordringer, ’manddomsprøver’ og en masse andet.

Hos Naturstyrelsen – Thy kan børn og unge i alderen 10-15 år prøve kræfter med klatring, rappelling, passage af uvejsom og ufremkommelig skov, forcering af dybe grøfter, kravling igennem rør af forskellige diameter og meget andet i Tvorup klitplantage.

”Vi har valgt at henlægge aktiviteterne til en øde del af Nationalpark Thy, nemlig området ved Bøgsted Rende i Tvorup klitplantage.  Alene det at være i så øde omgivelser er en udfordring for mange. Når dertil lægges de fysiske udfordringer vi har valgt, skal det nok blive en spændende dag, siger skovfoged Thorbjørn Nørgård fra Naturstyrelsen – Thy. Vores aktiviteter minder lidt om en slags militær forhindringsbane, så man skal nok regne med at blive både udmattet og beskidt. Ingen af aktiviteterne kræver dog særlige forudsætninger for at kunne udføres; de kan udføres af alle, når bare man har lidt vovemod!”

Se mere om Thys arrangement her:

http://www.skovognatur.dk/Ud/NetopNu/MonkeySunday/SNS_monkey_Thy.htm

Naturstyrelsens direktør, Hans Henrik Christensen, påpeger, at det overordnede formål med Monkey Sunday er at gøre børn og unge – samt forældre, skoler og andre, der beskæftiger sig med disse – opmærksom på de mange muligheder for gratis fysiske aktiviteter i statens skove. Ifølge sundhedsmyndighederne er der problemer med folkesundheden. F.eks. er der rigtig mange børn og unge, der bevæger sig for lidt.

”Vi finder det derfor helt naturligt at stille statens skove og naturområder til rådighed i den forbindelse. Derfor har vi også i de senere år involveret os mere og mere i sundhedsprojekter. F.eks. er vi også med i Sundhedsstyrelsens Get Moving-kampagne, der netop har til formål at få børn og unge til at bevæge sig mere. Monkey Sunday bliver bestemt ikke det sidste, man hører fra Naturstyrelsen på sundhedsområdet”.

Få mere at vide:

  • Besøg Monkey Sunday-hjemmesiden: www.skovognatur.dk/Ud/NetopNu/MonkeySunday

Kontaktinfo:

  • Skovfoged Thorbjørn Nørgård, Naturstyrelsen – Thy, tlf. 97977088, mobil: 26875450 mail: