Europæisk Nationalparkdag d. 24. maj

19-05-2009

Den Europæiske Nationalparkdag markeres også i Nationalpark Mols Bjerge

Naturstyrelsen deltager i Den Europæiske Nationalparkdag med en stor markedsdag ved Kalø Vig.

Partnerskabet for naturformidling med Syddjurs Kommune, Mols Laboratoriet, Danmarks Jægerforbund, DGI Karpenhøj, Destination Djursland og Naturstyrelsen har arrangeret en hel dag om den kommende Nationalpark Mols Bjerge.

Dagen er tilrettelagt som en markedsdag hvor du og din familie både kan deltage i diverse aktiviteter, guidede ture og busture i nationalparken.

Naturstyrelsen vil være ved Kalø Vig hele dagen fra kl. 10 – til kl. 15.
Du kan besøge os i det store tipi-telt og høre om den proces, der nu er sat i gang inden vedtagelsen af nationalparken.

Du kan også få en bustur rundt i den kommende nationalpark. Turen er gratis og der er tre afgange med plads til 45 deltagere per bus. Billetter uddeles efter først til mølle princippet. Der er afgang fra pladsen kl. 10:20, kl. 12:00 og kl. 14:00

Du kan også komme med på markvandring og høre om hvordan vi dyrker jorden økologisk. Der er afgang fra pladsen kl. 11:00. Gratis deltagelse.

Eller du kan gå med i skoven og høre hvordan vi dyrker skoven efter naturnære principper. Der er afgang fra pladsen kl. 13:00. Gratis deltagelse.

Derudover er der også mulighed for at være kreativ i stenværkstedet og høre noget om geologi, komme på fuglekik med optælling af arter, eventuelt en sejltur eller lidt friskfanget mad som de spiste den i stenalderen. Der vil også være en jagtsti og smagsprøver på vildt fra havet, familietur i vandkanten og meget andet.
Alt i alt et spændende udbud af meget forskelligartede aktiviteter for hele familien.

Links:

Vandretursfolder over Kalø.

Nationalpark Mols Bjerge.