Stor opbakning til Skovens dag i Gødding Skov

06-05-2009

Skovens Dag i Gødding Skov søndag den 3. maj blev noget et tilløbsstykke med deltagelse af mindst 1000 børn og voksne.

Skovens Dag i Gødding Skov, søndag den 3. maj, var et tilløbsstykke med deltagelse af mindst 1000 naturinteresserede børn og voksne. Foruden traditionen med Skovens Dag blev der ved samme lejlighed fejret, at det i år er 200 år siden, at tilplantningen af Gødding Skov begyndte. Samtidig blev der indviet en ny skovlegeplads i skoven, som forhåbentlig vil give nye og udfordrende oplevelser til mange børn og voksne i årene fremover.

Dagen igennem summede skoven af liv - på skovlegepladsen udfordrede børnene sin motorik; på mountainbikeruten blev konkurreret i stor stil; spejderne bagte hele dagen pandkager i en lind strøm; over 100 deltog i guidede ture rundt i skoven, og hestevognene kørte med fuldt læs på hver tur; gammelt skovningsværktøj blev støvet af og afprøvet samtidig med at store moderne skovningsmaskiner viste sin effektivitet; skorstensfejeren gav gode råd om miljørigtig brændovnsfyring og der var mulighed for at få en snak om brænde og brændesankning med skovens folk; naturværkstedet summede af liv omkring bål og huggeblok; de spidstegte rådyr trak stor opmærksomhed både i forhold til syn, duft og smag.

Vindere af opgavenstien blev:

Kirsten Sørensen, Gadbjerg

Elna Jensen, Give

Peter Jacobsen, Give

Snoren klippes over ved indvielsen af den nye skovlegeplads Forventningsfulde børn på vej mod legepladsen

Hestevognsturene havde stor søgning

De spidstegte rådyr trak mange mennesker

Stegning af marineret rådyrkød Aktivitet på naturværkstedet

FDF'erne serverede pandekager hele dagen

Den medbragte mad blev indtaget på skovlegepladsen

Børn prøver kræfter som skovhuggere Mountainbikes gav gode oplevelser og motion

Hestevognstur gennem skoven Der blev snakket brænde og brændesankning

DR P4-Trekanten sendte fra skoven fra morgenstunden En container og en skorstensfejer fortalte om miljørigtig brændeovnsfyring