Fyrspil ved Lodbjerg Fyr

27-03-2009

Lodbjerg Fyr. Foto: Kim Christensen

Til sommer er det 25 år siden, det allerførste egnsspil blev opført ved Lodbjerg fyr. Dengang - i 1984 - var det nøjagtig 100 år siden, at lyset i fyret blev tændt for første gang og sendt ud over havet og rundt i Thy.

Nu sker det så igen. For tredje gang endda ved fyret, der har givet navn til det hele. For er der noget bedre sted at holde 25 års jubilæum end netop her, hvor det hele startede - og så endda midt i vores nye nationalpark.

I år er det ”Historien om Klit”, der skal fortælles. En historie om thyboernes kamp mod sandflugten gennem de sidste 400 år. En historie, der har været med til at gøre os thyboere til det, vi er, midt i den natur, som vi holder af, med dens sandflugt og storme, men også dens storhed og stilhed inde midt i klitplantagen for foden af fyret.

Netop her skal ”Historien om Klit” fortælles, og det bliver den til sommer, når dramatikeren Kaj Nissen s eventyr ruller over scenen og sandet. Det er dog ikke kun klittens historie, der skal fortælles, men også Fyrets, Nationalparkens - og vores historie. Den historie, som vi alle sammen er en del af, og som skal frem i lyset i jubilæumsåret.