Skoleelever planter klimaskov

03-11-2009

Elever fra Bjerregrav Skole har skrevet denne pressemeddelelse, som vi bringer her. De planter skov i Sønderskoven ved Fussingø.

2. og 3. november vil 300 elever fra Bjerregrav Skole plante en hel ny skov ved Fussingø. Formålet er, at forbedre klimaet.

Som optakt til klimatopmødet i København til december vil Bjerregrav Skole i samarbejde med Naturstyrelsen – Kronjylland rejse et nyt skovområde ved Fussingø. Derfor vil skoven d. 2. og 3. november være fyldt med elever og lærere, der tilsammen skal plante mere end 2000 nye træer på et 7.400 kvm. stort område, fortæller Christina Kragh Madsen fra 7.A på Bjerregrav Skole.

Fem forskellige træsorter
De mange nye træer, der skal plantes, er fordelt på fem forskellige træsorter: Bøg, eg, lind, hassel og fuglekirsebær. Det er Naturstyrelsen – Kronjylland, der stiller området og træerne til rådighed for eleverne, mens skolen sørger for transporten af eleverne. Det lokale bjerregravfirma Blume Food sørger for, at eleverne får pølser og saftevand, når den nye skov er plantet. Det bliver Kasper Vinther fra 7.A og Mads Jensen fra 5.A, der skal sørge for tilberedningen af maden.

Træer fjerner CO2
Formålet med at plante det nye skovområde er at nedbringe indholdet af CO2 i atmosfæren. Når træer vokser lagrer de CO2 fra luften, og det er med til at modvirke drivhuseffekten. På den måde er elevernes indsats med til at skabe et bedre klima for dem selv og for de fremtidige generationer, fortæller Lars Bro, der er tovholder på projektet. Projektet er en del af det landsdækkende projekt ”Genplant Planeten”, der er sat i gang af skovbruget i Danmark. Læs mere på www.skoven-i-skolen.dk og www.genplant-planeten.dk .
Skovrejsningen foregår mandag og tirsdag d. 2. og 3. november fra kl. 9:00 – 13:00 begge dage.

Vores skov er i Sønderskoven. Hvis man går fra P-pladsen ud mod hundeskoven vil vores skov være på højre side. Det er på det skraverede areal, men en del større.

Billedet øverst er fra plantningen d. 2 november, og her følger flere billeder fra dagen:

Yderligere oplysninger: Lars Bro, Bjerregrav Skole, 20 61 15 63.