Hendes Majestæt Dronningen indviede Rispebjerg

11-10-2009

Lørdag eftermiddag var henved 1000 mennesker mødt op for at overvære Hendes Majestæt Dronningen indvie RispebjergHendes Majestæt Dronningen på vej op i soltempelet på Rispebjerg - Foto: Conny Ogareck Der har været aktiviteter på Rispebjerg igennem mange tusinde år, hvor vores forfædre har levet på stedet med solen i centrum. Lørdag eftermiddag havde solen atter en fremtrædende plads på stedet, da Milijøministeren havde inviteret H. M. Dronning Margrethe til Rispebjerg.

Selvom solen skinnede over soltemplet lagde den efterårsagtige vind sig omkring den store skare af bornholmere, der var forsamlet, og flere steder lød det: ”Hvor er det heldigt, at det dog ikke regner”.

Allerede ved middagstid var der langt over hundrede mennesker forsamlet til den guidede tur, som naturformidler Tonni Koefoed Larsen førte an på, og Slotsgårdens Cafeteria stod klar med sandwich, duftende og varm carry-suppe, pølser, kaffe og kage.

Den guidede tur blev efterfulgt af en lille fortælling om ”Iduns æbler” spillet af Lars Holmsted og fortalt af Jan Cirkola, og derefter nærmede tidspunktet sig for Dronningens ankomst.
Mange hundrede - måske helt op til 1000 glade og forventningsfulde mennesker, ventede spændt på, at kareten skulle nå Rispebjerg, og de mange flag var klar til at blive løftet op i vinden.

Oppe på bakken dukkede så endelig kareten op med to rødklædte kuske højt tronende. Dronningen havde i kareten følgeskab af miljøminister Troels Lund Poulsen og Skovrider Søren Friese.
Hendes Majestæt Dronningen ankommer til Rispebjerg sammen med Miljøminister Troels Lund Poulsen - Foto: Conny Ogareck

Efter Søren Frieses velkomst, talte miljøminister Troels Lund Poulsen, og Dronning Margrethe fik overrakt en original Flintflække kniv, hvormed dronningen skar snoren over og indviede stedet.
Rispebjerg-lagkage - Foto: Conny Ogareck
Efter en halv times rundvisning var der kaffe og lagkage i teltet for en lukket kreds, og ved 16-tiden forlod Dronningen atter Rispebjerg for at køre til lufthavnen. På det tidspunkt forsvandt også solen fra Rispebjerg.