Ny hundeskov i Bøtø

14-10-2009

Tirsdag d. 13. oktober indviede Skov- og Naturstyrelsen – Storstrøm en ny hundeskov ved Bøtø på Falster.

Tirsdag d. 13. oktober indviede Skov- og Naturstyrelsen – Storstrøm en ny hundeskov ved Bøtø på Falster.

Der var en leben og en gøen i skoven da 150 hunde, og deres lige så mange ejere, mødte op for at deltage i den festlige begivenhed. Naturvejleder Mette Skat Buhr og Vildtkonsulent Lars Richter Nielsen demonstrerede, med hjælp fra deres hunde, hvordan de 10 agility redskaber forceres.

”Her er spring både til store og små hunde, slalompinde, balancebom, balancestige, tunnel og brændestabler hvor tømmeret er boltet sammen, så der er god mulighed for at gå opdagelse med hundene. Man skal blot være opmærksom på ikke at tvinge hunden over forhindringerne og ikke lade hvalpe springe, før de er udvoksede, for så kan det give skader” Fortæller Naturvejleder Mette Skat Buhr.

Det blev også til en demonstration af, hvordan man kan træne sin hund til at blive lydig og velopdragen. Vildkonsulent Lars Richter Nielsen brugte en af sine hvalpe fra dette års kuld, som prøveklud, og både Lars og hunden Jack klarede det med bravur.

Selve hundeskoven er på knap 1 hektar. Redskaber, der er opstillet mellem træerne, appellerer til leg og motion for ejer og hund. Redskaberne er designet og udført af Skov- og Naturstyrelsen og Sydfalster Agility Klub. Ved indgangen til hundeskoven er opstillet en skulptur skabt af Michael og Anette Arleth. Der er tale om et vartegn og indgangsportal i ét. Buen er lavet af ubehandlet lærketræ. Indgangen er en smuk spidsbue, der leder tankerne hen på en katedral.

Foto: Marie Roland Tarby

Om hundeskoven

Bøtø Hundeskov ejes af Skov- og Naturstyrelsen – Storstrøm.
I de statsejede skove må man færdes på og udenfor stierne på alle tider af døgnet. Bøtø hundeskov er etableret i efteråret 2009 og finansieret i et samarbejde mellem Skov- og Naturstyrelsen og Arbejdsmarkedets Feriefond. Hundeskoven er en moderne rekreativ skov, som indbyder til bevægelse og leg for hunde og mennesker.