Indvielse af Kongens Kær, Vejle Ådal

25-10-2009

Det var et flot tilløbsstykke for borgere fra Vejle og omegn, da Miljøministeren og Vejles borgmester den 24.oktober indviede det nye naturnære byområde Kongens Kær

Den 24.oktober kl.13 mødtes Miljøminister Troels Lund Poulsen og Borgmester Leif Skov, Vejle, ved Skibet Kirke for at køre til indvielse af Kongens Kær.

Der var udstigning ved Vejle å, og en lille følge fik herunder den første introduktion til områdets nye faciliteter, smukt slyngede stier på træbroer, bænke og infoskilte.  Herefter ankomst til indvielsesstedet, hvor ca. 300 borgere ventede forventningsfuldt og hørte de to politikere tale om ådalens herligheder, naturkanon, friluftsliv og motion - og ikke mindst om et godt myndighedssamarbejde og et godt borgermedspil.  Så alle kunne ligesom tage æren og være glade.

Et eksempel på områdets nye infoskilt i SNS design blev "afsløret" og de to politikere underskrev forord til en bog om Vejle Ådal, som udkommer om et par uger.

Herefter kunne de af SNS grillede pølser og den varme chokolade nydes i solen, medens der var mange uformelle kontakter, besøg ved fuglekikkerter mv. Det er ret enestående, at der i dette nye vådområdet helt op ad Vejle by nu er registreret 178 fuglearter, hvilket bringer det op på en plads i top 20 for nye søer i DK.

Ministeren fik set bekkasiner mv. i fuglekikkert, fik overrakt billeder fra en fotokonkurence og en kort med lokaliteter navngivet af følgegruppen til naturprojektet.

Billederne nedenfor giver indtryk fra dagen.

Miljøminister Troels Lund Polusen holder indvielsestale

Miljøminister Troels Lund Poulsen og borgmester Leif Skov afslører ny infotavle ved Kongens Kær

Miljøminister Troels Lund Poulsen og borgmester Leif Skov på tur rundt i det nye naturområde ved Kongens Kær

Miljøminister Troels Lund Poulsen iagttager det rige fugleliv ved Kongens Kær