Oplev Avnø på biblioteket

14-09-2009

Der er højt til loftet på Avnø og naturformidling handler ikke kun om dyr og planter. Siden april 2008 har kunst og natur smeltet sammen på naturcenteret

Der er højt til loftet på Avnø og naturformidling handler ikke kun om dyr og planter. Siden april 2008 har kunst og natur smeltet sammen på naturcenteret, og det er der kommet en masse smukke, sjove og skøre kreationer ud af. I september kan du opleve et udvalg på VordingborgHovedbibliotek.

Børn med luft under vingerne

Tårnmaleren Jette
Oplev udsigten fra tårnet på Avnø på Vordingborg bibliotek. Vi har skabt en illusion ved at præsentere billedkunstner Jette Jørgensens 12 malerier fra Avnø ved siden af hinanden i en rundkreds, så de tilsammen viser udsigten fra tårnet. Og du får alle årstider på en gang, fordi hvert maleri er malet i hver sin måned.


Naturen er inspirationskilde
Oplev børnenes kreationer efter en tur i naturen og under kyndig vejledning af billedkunstlærer Hanne Juncker. Bladenes efterårsfarver skaber grundlaget for farvelære og smukke kollager. Oplevelser af fuglelivet giver viden om form og funktion, så det bliver lettere at forme dem i ståltråd. Turen om dyrespor sætter fantasien i gang og troldeansigter vokser frem af den grove bark. Og gamle tiders lære om de fire elementer bliver til smukke malerier i mange farve.


Naturformidling på en ny måde
”Med projektet ’Højt til Loftet’ har vi udviklet en anderledes naturformidling på Avnø Naturskole. En anden tilgang til naturen med mere sanselighed end faglighed. Hvor personlige indtryk transformeres til personlige fysiske udtryk. Og hvor der er fokus på helheden i farver, lys og fantasi” fortæller naturvejleder Kari Hald. ”Det har været fantastisk at arbejde sammen med to personer, der har en helt anden faglighed end jeg – nemlig Jette Jørgensen og Hanne Juncher”


Kom og vær med
Har du fået lyst til at være med, kan du tage på Rønnebæksholm i efterårsferien, hvor du kan afprøve dine egne evner som kunstner i naturen. Voksne er velkomne, men kun ifølge med børn.


DN står bag
Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdelinger i Vordingborg og Næstved står bag projektet ”Højt til Loftet” i samarbejde med Avnø Naturcenter. ”Vi er gået ind i dette projekt fordi vi mener at naturen også er for dem der søger ro og fordybelse, og så er den vores vel nok vigtigste inspirationskilde” udtaler Martin Vestergaarrd fra DN i Vordingborg. De to kunstnere og materialer til projektet er finansieret tilskud fra Vordingborg Kommune, Næstved Kommune ogSkov- ogNaturstyrelsen.

Udstillingen er gratis og kan opleves hele september måned i bibliotekets almindelige åbningstid.