Ture i efterårsferien

30-09-2009

Ferietid er også for mange tid til en tur ud i naturen. Skov- og Naturstyrelsens formidlere står klar med flere forskellige ture derude på øen for både børn og voksne


Naturen på Bornholm er åben hele året, og også i efteråret er der noget spændende at opleve derude, hvad enten vejret er til regn og rusk eller solskin og glade efterårsfarver. Skov- og Naturstyrelsens naturvejledere tilbyder i efterårsferien at sætte ekstra kolorit på dine naturoplevelser ved at guide dig rundt på mange meget forskellige og spændende ture.

Guidning på Hammershus - Foto: Jesper Kaufmann

Om mandagen helliger vi os Hammershus og afvikler fire forskellige ture på Borgen. Om formiddagen fortælles en historie om prinsessen Leonora Christina, som følges op af en rundvisning på Hammershus for hele familien. Der er også en spændende tur om alle de sjældne blomster, der gror på Borgen, og om eftermiddagen er der mulighed for at deltage i en tur for børn, hvor Hammershus bliver levendegjort i børnehøjde.

En Hammershus-tur står også på programmet tirsdag, hvor du desuden har mulighed for at deltage i en helleristingstur ved Hammersholm og få en helt speciel souvenir med hjem. For de mindste er der tirsdag Troldetur om skovtrolden Urban og ønskekoppen i Ekkodalen, og for de voksne, der vil have en tur både i naturens og kulturens tegn tilbyder vi en tur til i Almindingen til Toppen af Bornholm.

Onsdag dukker Bornholms små overnaturlige væsener, de Underjordiske, op på en fortælletur for børn og voksne i Ekkodalen, og der tilbydes også en tur i skoven ikke kun om Almindingens historie, men også om alle de historier, der gemmer sig i f.eks. de gamle bygninger, sten og mindesmærker. På Ringborgen og Rispebjerg fortælles der om flere tusinde års historie fra stenalderen frem til 1800 tallet.
I Almindingen kan børnene om torsdagen komme med op og rokke med Rokkestenen på en aktivitetstur. Turen foregår på gode skovveje, så det også er muligt for forældre med barne- og klapvogne at komme frem. Torsdag er der desuden 2 Hammershus ture, et tilbud til børn og et til voksne.

Vel mødt!

Læs meget mere om tidspunkt, mødested og naturvejlederne ved de enkelte ture på bornholmsnatur.dk

  • Ture i efterårsferien