Sti i Vejlbo Mose indviet: Hugorme og handicappede gik fint i spænd

14-09-2009

Tvillingerne Anders og Morten på 6 år tog for sig af de vilde brombær. Foto: Marianne Uttrup ”Fantastisk område. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.” Begejstringen var stor hos 28-årige Barbara Nandutu, der sammen med 7 andre unge handicappede elever fra Egmont Højskolen i Hou var kørt til Silkeborg for at deltage i indvielsen af en ny handicap-sti.

Skov- og Naturstyrelsen i Søhøjlandet har sat stien omkring mosen i stand, så det nu er muligt at køre hele vejen rundt i kørestol. Stien blev indviet søndag d. 30.8 i forbindelse med det landsdækkende Grøn Handi-arrangement, som Skov- og Naturstyrelsen afholdt 25 steder i landet.

 Der blev råhygget omkring grillen med kaffe og snobrød efter turen. Foto: Marianne Uttrup Omkring 50 handicappede og deres ledsagere fik én på opleveren i Vejlbo mose, hvor fagfolk fortalte om alle mosens dyr, planter og om tørvefabrikken, som i 30 år gjorde mosen til et stort industriområde.

Især at se en hugorm helt tæt på og at få lov at røre ved en snogeunge, stålorm og et silkeblødt skovfirben, var en stor oplevelse for flere. ”Det var dejligt at der var nogen til at fortælle om tingene og at vi fik lov at røre dem,” mente Lis Jørgensen, 65, fra Skanderborg. Hun havde lagt vejen forbi sammen med sin mand Johannes, der sidder i kørestol.

Barbara Nandutu fra Uganda (i kørestolen bagerst), der er på højskoleophold i Danmark, var begejstret for mosens rige natur. Foto: Marianne Uttrup Hele mosen er en naturperle med et utroligt rigt plante- og dyreliv. Udover vanddyrene og insekterne i mosen, er her masser af rådyr, egern, snoge og hugorm.

Efter rundturen omkring mosen var alle inviteret til bålhygge på Aqua, som er Skov- og Naturstyrelsens nabo. Her var der kaffe, the, porsesnaps og mulighed for at lave snobrød.

Hele stien rundt om søen er gjort fint i stand. Foto: Marianne Uttrup