Skovens Dag i Egebæksvang

20-04-2010

dagens aktiviteter bliver præsenteret

Søndag d. 9. maj 2010 mellem kl. 10 og 16

er du velkommen til at deltage i dagens aktiviteter i Egebæksvang.

ved indgangen til skoven fra Mørdrupvej

Det er 8 år siden vi sidst holdt Skovens Dag i Egebæksvang. Også denne gang vil skoven være fristende lysegrøn, og fuld af spændende aktiviteter under mottoet " DEN RENE VARE".

Egebæksløbet - vandløbet

Ved Egebækken er der en rivende strøm. Her vil du kunne sejle med brænde på en lille tømmerflåde - måske uden at kæntre. I gamle dage var der i perioder stor brændemangel i København. Dengang blev der sejlet meget brænde på pramme fra Nordsjællands skove til København.

Vand, der løber i en å, kan ikke altid drikkes. Du kan selv prøve at rense vandet fra Egebækken - måske kan det drikkes? Vi viser dig forskellige primitive vandrensningsmetoder.

Og ved Sydkystens rensningsanlæg er der åbent for rundvisninger, så du kan blive klogere på deres topmoderne metode til rensning af spildevand. Vi mennesker udleder enorme mængder spildevand, som urenset ville være til stor gene for miljøet. Men i vore dage bliver det renset så grundigt, at det uden problemer kan udledes i havet.

Du kan også svæve som fuglen i den friske rene forårsluft over Egebækken - hvis du altså lige tør.

svæv som fuglen over Egebækken

Kodrivere på Store Egebæks Mose

Køerne er der ikke megen fart over, så måske vil de klappes. Besøg Kogræsserlauget og hør mere om sammenhængen mellem naturpleje og afgræsning af den store skoveng.

køkultur

Indstil dig på at stå lidt i kø - for der er mange fristende tilbud, så du bliver næppe alene i skoven. Se hele programmet her . Der vil også blive tid til fri leg.

bøgerødder på spil

Skov - og Naturstyrelsen, Øresund byder alle hjertelig velkommen, og i dagens anledning er der mulighed for at parkere på skovvejen mellem indkørslen fra Mørdrupvej og frem til rensningsanlægget - se kortet i programmet.

GOD FORNØJELSE TIL ALLE