Har du været på Livø i år? Tag med til årets høstmarked!

30-08-2010

Et besøg på eventyrøen Livø er for mange en tilbagevendende tradition. Lør-søn d. 4.-5. sept. inviterer Livø på Høstmarked.

Hovedgade på Livø foto: Peter A. Larsen

Høstmarked på Livø

For mange er et årligt besøg på Livø en fast tradition. Livø har så meget spændende natur, stemning og historie at byde på, at det årligt lokker 30 - 40.000 gæster til øen. Du kan sagtens nå det endnu, inden øen går i vinterdvale. Septembers himmel er ekstra blå på Livø, og hvorfor ikke kombinere det med høstmarkedet?

Når den sidste mark er høstet og efteråret så småt indfinder sig, inviterer de økologiske landbrug til høstmarked. Således er det også på Livø, hvor det er 5. år i træk, at Naturstyrelsen i samarbejde med Økologisk Landsforening åbner ladeporten på statens økologiske gård og inviterer alle interesserede på besøg.

Det foregår den første weekend i september, d. 4. og 5. mellem kl. 11 og 16, begge dage.

I år kan man komme på guidet gåtur med skovfoged Jens Erik Nielsen, Skov- og Naturstyrelsen, der vil fortælle Egeskov på Livø foto: Peter A. Larsen om Livø´s mange forskellige naturtyper. Turen varer ca. 1½ time og foregår i et børnevenligt terræn. Tag med og oplev f.eks. den ældgamle egeskov. Måske ser vi også de smukke dådyr. Begge dage kl. 13.

På Livø er der eget varme- og elværk, som øens skipper vil fremvise i løbet af dagen.

Andre af øens medarbejdere vil demonstrere det gamle savværk, som kun fremvises og startes ved specielle lejligheder.

Livø lægger marker til en stor økologisk brødkornsproduktion af gamle urhveder samt andre genopdagede kornarter.

I laden på Avlsgården, vil der være forskellige udstillinger  og smagsprøver på disse. Bl. a. på brød bagt af mel fra øens egne marker. Og hvis man har lyst til selv at gå i gang med bagningen, kan der også købes friskmalet mel direkte fra kværnen.

Mød også landmanden og hør om hvordan det er at drive økologisk landbrug på en lille ø, og i hele taget om tilværelsen i et samfund med kun 3 små familier.

Anguskvæg på arbejde foto Karsten Kjærgaard Når sulten melder sig, er der mulighed for at købe en grillet Angusbøf  fra øens egen besætning. De spiser masser af natur året rundt og smager helt eventyrligt, når de lander på grillen. Grillen er tændt mellem 11 og 15.

Desuden sælges der forskellige produkter, der enten er dyrket eller forarbejdet på Livø, bl.a. nyslynget honning fra den ene af de kun 2 økologiske biavlere i Danmark. På Livø flyver bierne nemlig ikke over til naboens sprøjtede rapsmarker.

Børnene kan tumle på halmlegepladsen i laden eller på naturlegepladsen ved siden af gården. Og så bliver den store bålplade varmet op til pandekagebagning. Desuden er der også forskellige små og store kæledyr, der gerne må klappes.

Der bliver god mulighed for at opleve sensommerstemning ”unter den Linden” på avlsgårdens hyggelige gårdsplads sammen med Livø's beboere og medarbejdere.

Færgen sejler fra Rønbjerg  kl. 10, 11, 12, 13, 15, og 16   (se også www.miniline.dk )

Velkommen til høstmarked!