Sneeventyr i klitplantagerne

12-02-2010

Der er masser af muligheder for at komme ud og få rørt sig og lave sjov sammen med børnene” fortæller naturmedarbejder Anne Mette Knudsen fra Skov- og Naturstyrelsen – Vendsyssel

Skov- og Naturstyrelsen – Vendsyssel byder velkommen til sneoplevelser i vinterferien. ”Der er masser af muligheder for at komme ud og få rørt sig og lave sjov sammen med børnene” fortæller naturmedarbejder Anne Mette Knudsen fra Skov- og Naturstyrelsen – Vendsyssel, og fortsætter: ”Tag kælk og varm kakao med, og nyd at vi for en gangs skyld har vinterferie med sne! Eller hvad med en tur på ski? Der er lagt spor ud i både Skagen og Bunken Klitplantager, og skiføret har aldrig været bedre”.

En almindelig gåtur i vinterlandskabet byder også på oplevelser. Fuglene er begyndt at synge. Det er nemlig ikke temperaturen, med derimod dagslængden, der bestemmer, hvornår de går i gang. Der er allerede gået ”forår” i duer og mejser, så der kurres og pippes på livet løs.

Sneen afslører også, hvad dyrene foretager sig på denne tid. ”Der er mange dyrespor at se”, fortæller naturvejleder Torben Stæhr. ”Rævens spor ligner hundespor, men man kan ofte se, at rævens hale efterlader en tynd streg i sneen. Følger du et musespor, så sker det, at det pludselig forsvinder ned i et hul i sneen. Musen har det trygt og godt under sneen, fordi dens fjender ikke kan se den. Et egernspor holder måske også pludselig op. Når det gør det så kig op, for så står der et træ, som egernet er forsvundet op i.”

Mange har måske læst historien om Bambi for sine børn, hvor odderen morer sig med at glide ned ad åbrinken til åen. Det gør den faktisk også i virkeligheden, og sporene kan lige nu ses ved vandløb i skovene. Odderen laver glidebanen for hurtigt at kunne komme i skjul i vandet, men de gør det tilsyneladende også for sjov, for de kan finde på at tage turen flere gange i træk.

Anne Mette Knudsen oplyser, at næsten alle P-pladser er ryddede for sne, så det er lige til at komme i skoven. Mange skovveje, er ryddede, men efterladt med et lag sammenpresset sne, der indbyder til gåture, skiløb og kælk.

Læg også mærke til de arrangementer, der afholdes i ferien, bl.a. kan man bygge fuglekasser og drager. Se evt. mere på www.skovognatur.dk/vendsyssel Rigtig god fornøjelse.

Yderligere oplysninger:Anne Mette Knudsen, tlf. 98 44 19 11, mobil 21 61 83 30