Miljøskib afværger forlis

07-07-2010

En hurtig reaktion fra besætningen på By- og Landskabsstyrelsens miljøskib, Dapne, afværgede et forlis, da et ældre ægtepar i en lystbåd kom i havsnød ud for Hanvsø Havn. Den farlige situation opstod, fordi sejlet satte sig fast, og motoren samtidig gik ud.


En hurtig reaktion fra besætningen på By- og Landskabsstyrelsens miljøskib, Daphne, afværgede et forlis, da et ældre ægtepar i en lystbåd kom i havsnød ud for Havnsø Havn. Den farlige situation opstod, fordi sejlet satte sig fast, og motoren samtidig gik ud.

Uheldet skete den 6. juli kl. 18.30, netop som lystbåden var ved at søge læ i Havnsø Havn på grund af kraftig vind.

”En mand kom farende og spurgte, om vi kunne hjælpe en lystsejler, der havde fået motorstop i havneindløbet og var ved at blive skyllet ind på stenene. Dykker Christian Darling og jeg sprang op i vores store gummibåd og satte kursen mod havaristen. Det lykkedes at få en strop i den nødstedte båd og bugseret den og et chokeret ægtepar sikkert til kaj,” fortæller skipper Alex Kristensen, By- og Landskabsstyrelsen, Miljøcenter Roskilde.

Miljøfolkene blev modtaget med klapsalver fra et stort antal tilskuere på land, og et lettet ægtepar kunne fortælle, at de var på vej til Århus i sejlbåden.

Miljøskibet på vegetationstogt
By- og Landskabsstyrelsens miljøskib Daphne befandt sig i området for at foretage undersøgelser af havmiljøet omkring Sejerø Bugt, Kalundborg Fjord og Jammerland Bugt.

Ombord er skipper Alex Kristensen, marinbiolog Bente Brix Madsen, dykker Christian Darling, dykker Jens Deding fra By- og Landskabsstyrelsen, Miljøcenter Roskilde samt algeekspert Poul Møller Pedersen fra Københavns Universitet.

Der dykkes hver dag i 2 uger på gennemsnitlig 6 dybder af en times varighed.