Ny Hundeskov ved Faaborg - Sollerup Hundeskov

23-07-2010

I Sollerup Skov - 8 km. nord for Fåborg åbner d. 23. juli sydfyns første hundeskov. Hundeskoven er en stor hundeskov på 4,5 ha med både skov og eng.

En hundeskov ved Faaborg har længe været et stort ønske blandt hundeejere i området. Dansk Kennelklubs lokale repræsentanter søgte midler fra "Mere og bedre Friluftsliv - kampagnen" og det var et tilskud herfra, som gjorde hundeskoven mulig.

Den nye hundeskov der dækker et areal på ca. 4,5 ha, svarende til 9 fodboldtbaner, omfatter både løvskov, nåleskov, åben eng og et vandhul. Hundeskoven er indhegnet og der er adgang gennem to klaplåger. Ved Odensevej er der 3 p-pladser, så hundeejerne kan parkere i nærheden af hundeskoven.

Skov- og Landskabsingeniør Helle Mølgaard fra Skov- ogNaturstyrelsen – Fyn oplyser, at hundeejerne gerne må lade deres hund løbe løs i hundeskoven - naturligvis under forudsætning af, at hunden er under kontrol. Det vil sige, at hundeejerne er i stand til at kalde deres firbenede venner til sig, hvis det skulle være nødvendigt. Det er også på eget ansvar, at man lader sin hund løbe løs i hundeskoven.

Alle andre steder i naturen, skal man altid sørge for, at have sin hund i snor. Selvom hunden er menneskets bedste ven, så er der mange mennesker, der er bange for hunde. Både husdyr og vilde dyr er heller ikke begejstrede for løse hunde. I henhold til lov om naturbeskyttelse må man kun lade sin hund løbe løs på strandbredden i perioden 1. oktober - 31. marts.

Sollerup hundeskov er den 8. hundeskov på Skov- og Naturstyrelsen – Fyns arealer. De øvrige hundeskove findes ved Espe og Boltinge Skov ved Ringe, Kirkendrup og Kattebjerg ved Odense N, Feddet ved Brydegård, Vestermoseskoven ved Ejby og Vestrevænge ved Lohals på Langeland.

Vi håber at hunde og hundeejere vil få stor glæde af den nye hundeskov.