Succesen på Hyldevang d. 19. juni følges op med arrangement på Avnø

05-07-2010

Igen i år var der fuld aktivitet på Hyldevang, da Vordingborgensere lørdag den 19. juni mødtes på Hyldevang Naturcenter på Nyord. Over 50 flygtninge og indvandrere fra forskellige lande var sammen med andre Vordingborgensere samlet for at dele glæden til musikken og samvær i naturen.

Igen i år var der fuld aktivitet på Hyldevang, da Vordingborgensere lørdag den 19. juni mødtes på Hyldevang Naturcenter på Nyord. Over 50 flygtninge og indvandrere fra forskellige lande var sammen med andre Vordingborgensere samlet for at dele glæden til musikken og samvær i naturen. Dagen bød bl.a. på trommerytmer fra Zimbabwe og Marokko samt kvindesang og klapperytmer fra bl.a.. Marokko, Afghanistan og Irak.

Ud over vandring og oplevelser i en duftende sansehaven med mange smagsoplevelser bød dagen på Hyldevang også på herlig medbragt mad, så duften fra sansehaven blev krydret med duften fra alt den medbragte mad fra mange forskellige lande samt bålsuppe med naturens urter.

Den 18. september holdes der et lignende arrangement på Avnø Naturcenter, hvor maden vil indtage en helt central rolle.

Mad til fælles buffet, foto Naturstyrelsen – Storstrøm

Mad til fælles buffet, foto Naturstyrelsen – Storstrøm

Beskæftigelses- og Sundhedssekretariaterne har sammen med integrationsrådet tilrettelagt disse dage på tværs af kulturer. Ligesom sidste år benyttede de sig af deres gode samarbejde med Naturstyrelsen. Således introducerede naturvejleder Susanne Rosenild Naturcenter Hyldevangs mange muligheder, så dagen blev lærerig i forhold til, hvordan vi alle sammen kan bruge naturen som et sundt og gratis oplevelsesrum i kommunen.

Hyldevang den 21. juni 2010, foto Naturstyrelsen – Storstrøm

Hyldevang den 21. juni 2010, foto Naturstyrelsen – Storstrøm

”Det tværfaglige samarbejde mellem sundheds- og beskæftigelsesindsatsen udvikler sig dag for dag. Det er med til at sikre, at vi i fællesskab kan løfte de udfordringer, som Vordingborg Kommunes står overfor”, udtaler Helle Linnet, Sundheds- og Arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune og fortsætter: ”Vi har mange gode erfaringer med, at natur og sundhedsaspektet skaber en god dynamik,- også når det gælder indsigt i forskellige kulturer.”

”Det er rigtig godt at se, at så mange af vores borgere fra andre lande, som er vant til en anden natur, kommer til dette sociale arrangement i den danske natur. Det er vigtigt, at alle gratis kan få frisk luft, stilhed og også god motion i naturen", supplerer formand Birgitte Steen Jørgensen, på vegne af Sundhedsudvalget.

Saida Kadrovic, næstformand i Integrationsrådet udtaler: ”Det er dejligt med et så flot fremmøde af såvel danske som etniske familier. Vi mødes og deler en mangfoldig kulturel oplevelse med hinanden- det er meget værdifuldt for alle. Integrationsrådet glæder sig allerede til at byde velkommen til endnu en naturdag d. 18. september på Avnø Naturcenter. Her vil temaet være mad”, forklarer Saida. Her vil vi mødes og sammen fremstille mad til fælles buffet, lavet snobrød over bål og meget mere – Vi opfordrer derfor til, at der allerede nu sættes kryds i kalenderen”

For uddybende information, kontakt venligst:

Rebecca Helqvist, telefon 55 36 22 83,