UD PÅ TUR i august 2010

29-07-2010

Mange muligheder for guidede ture i naturen i august - og sidst på måneden er det "Tyttebærweekend", hvor mange skovveje er åbne for bilkørsel.

Over stok og sten i Fejsø Plantage.
Torsdag den 5. august kl. 18.30-21
kan du komme på motionsvandretur i Fejsø Plantage, hvor der vil blive lagt vægt på en travetur i naturskønne omgivelser. For det meste færdes vi udenfor veje og stier, så der anbefales praktisk fodtøj. Mødested: P-pldsen ved Femkrydset. Fra Vind kirke køres der 3.9 km ad Fuglsangvej. Turen er gratis.

Bæveren er kommet/Limfjordsfortællinger
Hen over sommeren har Skov- og Naturstyrelsen – Vestjylland arrangeret en ugentlig tur i ”bæverland”. Disse ture afvikles 3 onsdage i august (4/8, 11/8 og 18/8) fra kl. 11-12.30 . og igen er bæverne og deres aktiviteter i centrum, og du kan ved selvsyn opleve bæverfældede træer, bæverdæmninger og hytter – og høre om dyrenes liv og færden.

Turene starter ved Møllesøen i Klosterhede Plantage og det koster 50 kr. for voksne. Børn under 12 år gratis.

Invasive arter – en trussel mod mangfoldigheden!
Mårhund, mink og grå egern. Rynket rose og kæmpe-bjørneklo. Nilgæs og amerikanske skarveænder. Dræbersnegle og dræbegopler. Det er alle nye og invasive arter, som er ved at tage overhånd i naturen.

På en aftentur i Husby Klitplantage vil vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen fortælle om invasive arter. Hvad er det for nogen? Hvorfor er de uønskede? Turen går fra Husby Kirke mandag den 16. august kl. 19-21 . Der vil blive lejlighed til at stille spørgsmål og til at diskutere. Turen er gratis.

Med Naturbussen blandt fjordens fugle og skovens dyr

Der er 3 afgange med Naturbussen i august.

  • Tirsdag den 3. og søndag den 22. august kl. 15.00-17.30 kører Naturbussen ud i områderne ved Vest Stadil Fjord og Tim Enge  hvor der for få år siden er gennemført vellykkede naturgenopretningsprojekter. Vi skal ud at se årets ynglefugle og med det store kamera og mikrofon på taget af bussen, kan vi både se og høre fuglene på tæt hold.
  • Tirsdag den 17. august kl. 21-23 kører Naturbussen ud i Klosterhede Plantage for at se sporene efter bæveren. Fra solnedgang kan man ofte være heldig at se bæverne, når de kommer frem for at spise. Den sidste time bruger vi derfor til observation fra bussen. Tak kikkert og aftenkaffe med.

Husk der er tilmelding til alle ture på tlf. 97810033.

Åbne skovveje hos Skov- og Naturstyrelsen – Vestjylland - "Tyttebærweekend"
Skovvejene er åbne for bilkørsel i weekenden 27.-29. august fra solopgang til solnedgang. I den nordlige del af Klosterhede Plantage er alle veje åbne øst for Ringkøbingvej og nord og Vilhelmsborgvej. I det tidligere Ulborg Skovdistrikt er alle skovveje åbne, bortset fra Husby Klitplantage. Dette er en god mulighed for at kommu ud og rundt, plukke en flot buket lyng, plukke tyttebær eller samle svampe.