På sporet af Naturkanonen

23-06-2010

Nu inviterer miljøminister Karen Ellemann hele befolkningen til en kæmpemæssig naturbegivenhed, der foregår i de naturområder, som er kommet med i Danmarks naturkanon. Eventen finder sted søndag den 27. juni under overskriften På Sporet af naturkanonen. Der vil være lokale arrangementer i alle landsdele. Det er gratis at deltage. Man skal ikke tilmelde sig på forhånd, man møder bare op. Det er Naturstyrelsen, der står for de konkrete arrangementer.

På sporet af Naturkanonen – Søndag den 27. juni kl. 16:30 fra Skagen Station (banegården)

Skagens Odde er et stort naturområde, så for at kunne få indtryk af dette fantastiske stykke natur, så begynder rejsen med en togtur, derefter en kort cykeltur og en lille vandretur i Råbjerg Mile. Derefter cykler vi ca. 20 km. med indlagte pauser samt en kort strække-ben vandretur i Skagen klitplantage, inden sidste etape, til Skagen Station hvor cyklerne igen afleveres, ca. kl. 23:30.

Naturvejleder Villy K. Hansen fortæller om hvad Skagen Oddes natur har at byde på. Skagen Odde er en af verdens største og hurtigst dannede odder, se mere på http://www.skovognatur.dk/Ud/Naturkanon/steder/steder.htm )

Hos Skov- og Naturstyrelsen – Vendsyssel vil vi med den helt store Kanon og klima venlige naturoplevelse på Skagen Odde, gøre både lokale og områdets gæster opmærksomme på, at der er forskellige måder at færdes på, for at komme ud til de mange spændende oplevelser og naturperler som ligger venter i det kanoniserede landskab, endda på en sund og miljørigtig måde.

Naturvejleder Villy K. Hansen fra Skov- og Naturstyrelsen Vendsyssel tager gæsterne med på en rejse i gennem et dynamisk landskab som er præget af århundreders sandflugt, og som i dag rummer en mosaik af naturtyper og biotoper som f.eks.” Natravnens Rige”

”Naturkanonen bygger på næsten 2.000 forslag fra befolkningen. Kategorien for steder var den store topscorer. Jeg synes derfor, at det er oplagt at slå et slag for de steder, der blev valgt. Vi arrangerer nu en særlig dag, hvor folk kan komme ud og opleve de fleste af de 24 steder landet over. Jeg håber, at rigtig mange vil deltage” , siger miljøminister Karen Ellemann.

Kategorien ”Steder” i naturkanonen omfatter en række naturområder, hvor den danske naturs særpræg fremtræder særligt tydeligt. Det gælder bl.a. Mols Bjerge, det sydfynske øhav, Søhøjlandet, Åmosen og Tranum-Bovbjerg. Naturkanonen består udover de 24 steder af 192 udvalgte eksempler på dansk natur, bl.a. pattedyr, naturtyper, fugle, fisk, landskabsformer og svampe.

Mere info:

Yderligere oplysninger:

  • Naturvejleder Villy K. Hansen, Skov- og Naturstyrelsen – Vendsyssel Mobil nr. 2161 8343 felixone@get2net.
  • Pressemedarbejder Jacob Lybek, Skov- og Naturstyrelsen, mobil: 25 11 72 89, e-mail:

På sporet af Naturkanonen – Søndag den 27. juni kl. 16:30 til ca. 23:30

Skagens Odde er et temmelig stort og kanoniseret naturområde, så for at udfylde dagens emne og løse opgaven på bedst mulige vis, og besøge steder som Råbjerg Mile, Hulsig Hede og Skagen Klitplantage, på et og samme arrangement, ja så har vi valgt at gøre både lokale og områdets gæster opmærksomme på, at der er forskellige måder at færdes på, for at komme ud til de mange spændende oplevelser og naturperler som Skagens Odde og det kanoniserede landskab kan byde på.

Toget giver bogstaveligt mulighed for at være på sporet og med toget kan vi jo transportere os både klima og miljøvenligt, så kan vi til og med glæde os over at, transporten er co2 besparende.

Cyklerne giver mulighed for at bevæge sig over længere strækninger, end vi måske har tid til at vandre og ikke mindst kan man få blodet til rulle og få pulsen sat op i tempo, på denne måde, kan sundheden sættes i højsædet.

På vandreturene med naturvejlederen for vi også rørt kroppen og dertil muligheden for at lære om natur og kultur på de steder der besøges.

På turen den 27. juni, foregår det meste af arrangementet på en lun og dejlig midsommer aften, men her er det ikke tempoet der er sat fokus på, det er oplevelsen af at være sammen om en afstressende naturoplevelse, så cykelturen kommer derfor til foregå i et tempo, hvor alle, både børn, forældre, bedsteforældre samt andre som har lyst til at deltage, kan følge med.

Vi har også været heldige med at lave et par gode aftaler med Nordjyske Jernbaner og Skagen Cykeludlejning, arrangementet er derfor gratis.

Hvis arrangementet har interesse, så kom gerne med en hurtig tilbagemelding på tlf. nr. 9844 1911 eller 2161 8343. og senest fredag den 25. juni - da vi skal have bestilt Cykler hos Skagen Cykeludlejning, vi kan modtage 55 tilmeldinger. Hvis der er spørgsmål til turen, så ring til undertegnede på 2161 8343

Naturvejleder Villy K. Hansen.