Orkide-skattejagt med GPS

09-06-2010

GPS-teknologien tages nu for alvor i brug af Naturstyrelsen og GeoCenter Møns Klint.

GPS-teknologien tages nu for alvor i brug af et samarbejde mellem Skov- og Naturstyrelsen og GeoCenter Møns Klint.

"Vi kan nu som de første i Danmark lancere en GPS-skattejagt, hvor man på egen hånd tager på ekspedition for at finde Høje Møns vilde orkidéer," fortæller direktør Nils Natorp, GeoCenter Møns Klint.

På Møns Klint vokser næsten halvdelen af landets vilde orkidéarter, men de er svære at finde, så det har hidtil været forbeholdt botanikere og andre blomsterspecialister at nyde dem. På GeoCenter Møns Klints hjemmeside kan du nu finde et interaktivt kort med tilhørende GPS-koordinater på 12 af de smukke orkidéers voksesteder på Møns Klint.

"Her kan du også se billeder, blomstringstider, kendetegn og ikke mindst hvor du skal gå hen for at nyde dem. Hvis du har din egen GPS, kan du downloade koordinater på de forskellige vilde orkidéer - og vupti blive guidet direkte til "skatten"/orkidéen ude i naturen. Det er nemt og smadder skægt," forklarer H.C. Gravesen fra Skov- og Naturstyrelsen – Storstrøm og Jesper Grube Kristiansen fra Geocenter Møns Klint.

Mange af orkidéerne blomstrer for fuld drøn lige nu. Nogle arter har toppet, og andre arter er på vej. Så der er ingen tid at spilde. Husk, at alle orkidéer i Danmark og alle planter på hele Møns Klint er fredede. Så nyd synet, tag endelig billeder, og lad planten stå.

Tag med på guidet tur
I nærmeste fremtid vil der være orkidéture i Jydelejet med skovfoged H.C. Gravesen, Skov- og Naturstyrelsen – Storstrøm: De Vilde Blomsters Dag d. 20. juni kl. 13.30 og På sporet af naturkanon d. 27. juni kl. 13.30
Hold øje med lokale nyheder fra Skov- og Naturstyrelsen – Storstrøm, når vi nærmer os.

  • Find orkideer på hjemmesiden for GeoCenter Møns Klint
  • Læs nyheder for Naturstyrelsen – Storstrøm