På sporet af Natur-kanonen på Møns Klint

25-06-2010

Skov -og Naturstyrelsen – Storstrøm og GeoCentret Møns Klint har valgt at holde et lokalt arrangement på Møns Klint, der er med i ”vores” nationale naturkanon. Her går jagten ind på okideer og sjældne fossiler.


Hele Danmark inviteres til naturkanon-dag på Møns Klint søndag d. 27. juni fra kl. 13.30 - 16.30.

Nu inviterer miljøminister Karen Ellemann hele befolkningen til en kæmpemæssig naturbegivenhed, der foregår i de naturområder, som er kommet med i Danmarks naturkanon. Eventen finder sted søndag den 27. juni under overskriften På Sporet af naturkanonen. Der vil være lokale arrangementer i alle landsdele. Det er gratis at deltage. Man skal ikke tilmelde sig på forhånd, man møder bare op. Det er Skov -og Naturstyrelsen, der står for de konkrete arrangementer.

”Naturkanonen bygger på næsten 2.000 forslag fra befolkningen. Kategorien for steder var den store topscorer. Jeg synes derfor, at det er oplagt at slå et slag for de steder, der blev valgt. Vi arrangerer nu en særlig dag, hvor folk kan komme ud og opleve de fleste af de 24 steder landet over. Jeg håber, at rigtig mange vil deltage”, siger miljøminister Karen Ellemann.

Skov -og Naturstyrelsen – Storstrøm og GeoCentret Møns Klint har valgt at holde et lokalt arrangement på Møns Klint, der er med i ”vores” nationale naturkanon.

”Vi kan forsikre jer for, at Møns Klint er helt kanon”. Vi vil gerne give inspiration til aktiviteter og opdagelser i naturen, her på den første weekend i skolernes sommerferie. Den helt unikke natur på klinten og i området lige bag ved, indeholder så mange sjældne dyr, planter og smukke landskaber, at der er skønne naturoplevelser til alle !” Fortæller skovfoged H.C. Gravesen  fra Naturstyrelsen – Storstrøm med et smil.

”Vi bruger naturkanon-arrangementet til at gå på jagt efter vilde orkidéer”, fortsætte H.C. Gravesen. ”Det er nu gjort mere spændende for både børn og voksne, for nu har du mulighed for at bruge din GPS til at finde dem."

Skov -og Naturstyrelsen – Storstrøm og GeoCenter Møns Klint har lavet et nyt site for Møns Klints mange orkidéer på GeoCentrets hjemmeside. Her kan du bl.a. downloade GPS -koordinater til orkidéernes voksesteder. Og det skal vi selvfølge prøve af i praksis! Tag din egen GPS med eller lån en.

jagten er ikke slutter ikke med okidejagten. Vi skal også på stranden neden for klinten, og fra resterne af det store skred ved Store Taler kan vi gå på jagt efter 75 millioner år gamle dyr, - altså fossiler. Hvem finder hurtigst et fossil?  Eller hvem finder det flotteste eller mest sjældne fossil? Det er en sjov leg for alle aldersgrupper! Og hvis du ikke er så meget til gamle dyr, så laver vi en lille konkurrence om, hvem der kan lave det bedste torskesmut. Ved du ikke, hvad et torskesmut er?  - Det finder du ud af

Alle er velkomne til et hyggeligt familie-sommer-arrangement søndag den 27. juni 2010 kl. 13.30 – 16.30. Det er ganske gratis.

Mere info:

Kontaktpersoner:
Skovfoged H.C. Gravesen, Skov -og Naturstyrelsen – Storstrøm, tlf.nr.:  tlf. 5581 2868 / 2560 2714 eller

Naturvejleder Jesper Grube Kristiansen, GeoCenter Møns Klint, tlf.ne.: 55 86 36 20 eller

Pressemedarbejder Jacob Lybek, Skov -og Naturstyrelsen, mobil: 25 11 72 89 eller

Mødested:
P-pladsen ved Jydelejet. Langebjergvej 1, 4791 Borre.
Medbring eftermiddagskaffe/the eller hvad du vil nyde undervejs.

Kategorien ”Steder” i naturkanonen omfatter en række naturområder, hvor den danske naturs særpræg fremtræder særligt tydeligt. Det gælder bl.a. Mols Bjerge, det sydfynske øhav, Søhøjlandet, Åmosen og Tranum-Bovbjerg. Naturkanonen består udover de 24 steder af 192 udvalgte eksempler på dansk natur, bl.a. pattedyr, naturtyper, fugle, fisk, landskabsformer og svampe.