Ny Handicapsti ved Hanstholm Fyr

03-06-2010

En helt ny handicapsti ved Hanstholm Fyr indvies fredag den 4. juni kl. 14.00

Handicapsti med havudsigt. Foto: Kim  Christensen

En helt ny handicapsti med udgangspunkt fra P-pladsen ved Hanstholm Fyr indvies fredag den 4. juni kl 14.

Stien er godt 600 meter lang og går fra fyret gennem byplantagen og til det åbne areal ovenfor den gamle kystskrænt, hvorfra der er en betagende udsigt over Hanstholm Vildtreservat og Nationalpark Thy. Undervejs er der indrettet to små opholdssteder med handicapvenlige borde og bænke. Sidstnævnte er skænket af Hanstholm Rotary.

Stien er et led i projektet  "Adgang til Nationalpark Thy", som har et samlet budget på 45 mill. kr, hvoraf Arbejdsmarkedets Feriefond har tegnet sig for de 30 mill. kr. Andre store bidragydere er Nationalpark Thy, Thisted Kommune og Skov- og Naturstyrelsen – Thy, som er projektansvarlig.

Stien ved Hanstholm Fyr er imødeset med længsel af blandt andet Plejecenter Fyrglimt. - Vi kommer til indvielsen med alt hvad der kan krybe og gå! , siger Anette Mathiesen med fyrglimt i øjet. Samme melding kommer fra flere institutioner i Thisted.

- Det er en stor glæde, at vi nu kan indvie det første af en lang række projekter, som alle sammen har det formål at skabe bedre og tryggere adgang til naturen i Nationalpark Thy, siger skovrider Ditte Svendsen fra Skov- og Naturstyrelsen. - Vi er også glade for, at handicapstien er det første projekt, for det signalerer jo, at naturen er for alle, og det er noget vi skal forsøge at indtænke, hver gang vi sætter ny initiativer igang.