UD PÅ TUR - juli 2010

30-06-2010

Så er det sommer, og ferien er måske allerede startet. Der er flere gode tilbud til både lokale og "fereibørn" i den vestjyske natur.

Over stok og sten i Husby Klitplantage

Torsdag den 1. juli kl. 19-21.30 kan du komme på motionsvandretur i Husby Klitplantage, hvor man kommer i nær kontakt med naturen. For det meste færdes vi udenfor veje og stier og man vil til tider kunne opleve fornemmelsen af at være faret vild. Krondyrbestanden er vokset de seneste år, så der er nu større muligheder for at se dette spændende dyr i Klitplantagen, selvom her færdes mange mennesker.´Vi færdes i ujævnt terræn, så der anbefales praktisk fodtøj.

Mødested: følg afmærkning fra Klitvej 49 til Fjand Lejrplads.

Turen er gratis.

Bæveren er kommet - Limfjordsfortællinger
Onsdage d. 7., 14., 21. og 28. juli kl. 11-12.30
. Hen over sommeren har Skov- og Naturstyrelsen – Vestjylland arrangeret en ugentlig tur i ”bæverland”. Disse ture afvikles hver onsdag formiddag fra kl. 11-12.30. og igen er bæverne og deres aktiviteter i centrum, og du kan ved selvsyn opleve bæverfældede træer, bæverdæmninger og hytter – og høre om dyrenes liv og færden.

Turene starter ved Møllesøen i Klosterhede Plantage alle onsdage i juli og det koster 50 kr. for voksne. Børn under 12 år gratis.

Med Naturbussen blandt fjordens fugle og skovens dyr

Der er to afgange med Naturbussen i juli.

Tirsdag den 6. juli kl. 21-23 kører Naturbussen ud i Klosterhede Plantage med afgang fra Møllesøen for at se sporene efter bæveren. Fra solnedgang kan man ofte være heldig at se bæverne, når de kommer frem for at spise. Den sidste time bruger vi derfor til observation fra bussen. Tag kikkert og aftenkaffe med. Tilmelding på  97 81 00 33. Pris - voksne: 100 kr og børn: 50 kr.

Torsdag den 8. juli kl. 15-17.30 kører Naturbussen ud, med afgang fra Nr. Lyngvig Fyr, for at opleve de store, åbne vidder ved Vest Stadil Fjord og Tim Enge - kun adskilt fra havets brusende bølger af klitterne. Her kan vi opleve mange fugle på tæt hold i to af Vestjyllands bedste fugleområder. Tilmelding på  97 81 00 33. Pris - voksne: 150 kr og børn: 100 kr.