Livet ved Fussingø Møllebæk nu

26-05-2010

Fotosession fra foråret efter at Fussingø Møllebæk blev genslynget.

Udsigt over Fussingø Møllebæk med blomsteringen i fuldt flor. Foto Sigrid Lynæs Larsen.

Blomsterengen er i fuldt flor med mølkebøtte, tusindfryd og smørblomst. I bunden af engen løber Fussingø Møllebæk, som blev genslynget i efteråret.

Nedenfor ses den nederste del af det nyslyngede løb. Bevoksningen har endnu ikke etableret sig. Man kan komme til at tro, at der intet liv er endnu, men kigger man efter kan man godt finde noget.

Fussingø Møllebæk på den nederste del af det nyslyngede løb. Bevoksningen har endnu ikke etableret sig. Foto Sigrid Lynæs Larsen

Engkarse. Foto Sigrid Lynæs Larsen

Vandranunkel er en af de første til at etablere sig i det våde mudder langs bredden af bækken, og den vil blomstre senere på året.

I de fugtige områder omkring bækken vokser blandt andet engkarse, som kan kendes på dens sart-lille blomster (fotoet til højre).

Nede i bækkens vand har hundestejlerne klædt sig i legedragt. Det er parringssæson, så det gælder om at være mest muligt iøjnefaldende.

Hannerne er blå omkring øjnene, røde på bugen og spættet brune på oversiden. Hunnerne er lysebrune. De er ikke større end cirka 7 cm, men der er mange af dem, så hvis man kigger efter er de nemme at få øje på. På billedet nedenfor poserer en hundestejle-han.

Hundestejle. En han i yngledragt. Foto Sigrid Lynæs Larsen.

Hvis du har et foto eller en historie om naturen ved Fussingø er du meget velkommen til at sende det til silla(snabel-a)sns(punktum)dk.

Egene ved bækken er sprunget ud og står rigtig flot. Foto Sigrid Lynæs Larsen.