26.000 mennesker deltog i Skovens Dag

09-05-2010

Skovens Dag, hvor både private og offentlige skovejere inviterer hele Danmark ud i det grønne, blev igen i år et tilløbsstykke.

Trods kulde og skyet vejr flere steder i landet deltog der rundt regnet 26.000 mennesker i den kæmpemæssige skov-event, som bød på mere end 60 konkrete arrangementer fordelt på alle landsdele.

Skovens Dag, hvor både private og offentlige skovejere inviterer hele Danmark ud i det grønne, blev igen i år et tilløbsstykke.

Trods kulde og skyet vejr flere steder i landet deltog der rundt regnet 26.000 mennesker i den kæmpemæssige skovevent, som bød på mere end 60 konkrete arrangementer fordelt på alle landsdele. Især i Jylland, hvor dagen mange steder bød på solskin og lune temperaturer. Dagen forløb i god ro og orden uden uheld.

Det fremgår af en rundringning, som Skov- og Naturstyrelsen netop har foretaget.

Foto: Karsten Frisk Det er 16 år i træk, at Skov- og Naturstyrelsen sammen med Dansk Skovforening holder Skovens Dag. De seneste års tendens til, at eventen først og fremmest tiltrækker børnefamilier holdt også stik denne gang, oplyser forstfuldmægtig Lars Bendix Poulsen fra Skov- og Naturstyrelsen:

"Vi så blandt andet., at mange benyttede Skovens Dag til at fejre Mors Dag eller børnefødselsdage. Vi ser generelt en stigende interesse for at komme ud i naturen blandt børnefamilierne, og en event som Skovens Dag er for mange en øjenåbner for de mange muligheder, der rent faktisk eksisterer for at tage i naturen med familien".

Lars Bendix Poulsen understreger dog, at Skovens Dag er for alle befolkningsgrupper, og ikke kun for børnefamilierne.

Arrangementerne bød bl.a. på ture med traktor, smådyrssafarier og mad over bål. Et af de mest opsigtsvækkende arrangementer fandt sted på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm, hvor der var danmarksmesterskab i øksekast. Det blev vundet af Jens Johansen fra Stevns. Samme sted var der i øvrigt uofficiel landskamp i træfældning mellem Danmark og Sverige - en kamp som Danmark vandt 5-1.

"Det er dog ikke kun de såkaldt store eller spektakulære arrangementer, som tiltrækker folk. For mange er det i sig selv en oplevelse at komme ud og møde de mennesker, der enten ejer eller arbejder i skovene. Folk kunne også møde og snakke med jægere og brændeeksperter og det var også populært", siger Lars Bendix Poulsen.

Efter planerne vil der også blive afholdt Skovens Dag i 2011.