Glæd dig til Skovens Dag

01-05-2010

Skov- og Naturstyrelsen – Fyn og Bikubenfonden fejrer Skovens Dag sammen. Det gør vi med manér, idet vi indvier en helt ny vandretursfolder for Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge

Skov- og Naturstyrelsen – Fyn og Bikubenfonden holder Skovens Dag sammen.

Det foregår søndag d. 9. maj 2010 kl. 13.00 - 16.

Mødestedet er den offentlige P-plads nord for Restaurant Skovlyst, Odensevej 169 i Svanninge Bakker ved Faaborg.

Dagens højdepunkt er indvielsen af den nye folder i serien "Vandreture i Statsskovene" som Bikubenfonden og Skov- og Naturstyrelsen – Fyn har lavet i samarbejde. Folderen hedder Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge og den dækker et område på næsten 10 kvadratkilometer med varieret natur: Tørre bakker, rislende vandløb, sure moser, skyggefulde løvskove, dunkle nåleskove og meget mere. Desuden er området rigt på kulturspor, så der er meget at opleve.

I området er der mere end 30 kilometer mærkede vandreruter og hos Bikubnefonden i Svanninge Bjerge er der desuden ekstra 5 temastier. Så man kan godt sige, at den nye folder er en god nøgle til det spændende område.

I tidsrummet 13.30 - 15.30 er der guidede vandreture i henholdsvis Svanninge Bjerge, hvor naturformidler Susanne Frederiksen, Bikubenfonden fører an, og i Svanninge Bakker, hvor naturvejleder Jesper Vagn Christensen, Skov- og Naturstyrelsen, Fyn viser rundt. Begge turene er godt 4 km. lange.

På Festpladsen i Svanninge Bakker foregår der aktiviteter for store og små i tidsrummet 13.00 - 16 :

Faaborg Orienteringsklub inviterer på orienteringsløb i Svanninge Bakker

Faaborg Ski- og Motionsklub byder på mountainbike-orienteringsløb og mountainbikeløb for børn. NB Husk cykel og hjelm, hvis du har lyst at deltage.

Ellers er der CO2-cirkus, hvor man kan få lov at eksperimentere med fotosyntese, puste balloner op og lære en masse om, hvordan træer kan binde CO2

Selvfølgelig er der også gang i bålene, så kaffen og pandekagerne er også sikret.

Det er medarbejdere fra Bikubenfonden og fra Skov- og Naturstyrelsen – Fyn, der er på Festplandsen.

Det er gratis at deltage - og vi glæder os til at se Jer!

Se også www.svanninge-bjerge.dk og www.skovognatur.dk/fyn