Nu åbnes Natur- og Familiesundhedspladsen på Marielyst

07-05-2010

Tag hele familien i hånden fredag d. 14. maj og kom og prøv den nye flotte Natur- og Familiesundhedsplads på Lupinvej

Plakat til folderen "10 gode råd til hvordan du får mig med i naturen"

Tag hele familien i hånden fredag d. 14. maj og kom og prøv den nye flotte Natur- og Familiesundhedsplads på Lupinvej

Den grønne P- plads ved Lupinvej har gennem de seneste måneder fået et gevaldigt løft i form af et væld af spændende og familievenlige faciliteter. Det er Skov- og Naturstyrelsen – Storstrøm som forvalter arealet. I et tæt samarbejde med Sundhedsudvikling, Guldborgsund Kommune har man arbejdet for en mængde nye tiltag til glæde for både turister og lokale beboere i området.
Et stort engagement fra Marielyst Grundejerforening samt Ældresagens lokalkomité har også været en væsentlig faktor i etableringsfasen. Projektet er finansieret af Arbejdsmarkedets Feriefond samt midler fra Lokal Aktionsgruppe Guldborgsund (LAG).

Røde kinder og pulsen op
Rundt omkring på pladsens mange hyggelige kroge er indrettet friluftsfaciliteter for enhver smag. På arealets østlige del er etableret en familiesundhedsplads. Her er opstillet motionsredskaber, hvor man både individuelt eller sammen med andre kan lave konditionstræning, smidighedstræning og styrketræning. Redskaberne kan bruges af alle uanset alder eller fysisk form. På dagen vil der være instruktører til stede fra firmaet Sundhed og Livsmod, som også har leveret motionsredskaberne. " Naturen er det største fitnesscenter, så hvorfor ikke flytte motionsredskaberne ud, hvor feriefolket er? Tanken er, at alle skal have mulighed for ganske gratis motion og styrketræning i nogle grønne omgivelser, der opfordrer både til leg, aktiviteter og hyggelig afslapning" fortæller projektansvarlig Mette Skat Buhr fra Skov- og Naturstyrelsen – Storstrøm.

Mad over grill
Midt på det grønne område etableres også 3 grillpladser, hvor man kan grille sin medbragte mad, bage snobrød eller blot tage et hvil ved de opstillede borde og bænke.

Højt til vejrs
Arealet ved Lupinvej er også blevet udvidet med en kæmpestor naturlegeplads leveret fra Svanholm Legepladser. Det skal nok lokke børn i alle aldre til at udforske de forskellige legeredskaber. Her er opstillet gynger, klatrenet, armgang og et over 4 meter højt klatretårn udformet som et fyrtårn.

Markant vartegn
Ved to af indgangene til pladsen skuer to imponerende skulpturer ud over området. Det er den store og den lille operasanger skabt af kunstneren Michael Arleth. Her leges med form og udtryk, det maskuline og det feminine i totemlignende dyrevæsener. Samtidig er det et æstetisk udtryk for pladsens brug som koncertområde i sommermånederne.

10 gode råd til naturaktiviteter
På indvielsesdagen vil Guldborgsund Kommunes Sundhedskonsulenter og Skov- og Naturstyrelsens naturvejledere sørge for spændende naturaktiviteter for børn og voksne. På dagen lanceres nemlig en ny folder, som netop giver børn og deres forældre gode råd til hyggelige, spændende og enkle naturaktiviteter. Kom og prøv en sjov og anderledes naturaktivitet og få et gratis eksemplar af folderen, som også indeholder en flot plakat, opfordrer naturvejleder Marie Roland Tarby.

Alle er velkomne til et hyggeligt forårsarrangement fredag den 14. maj 2010 kl. 10-13

Dagens program


Kl. 10.00 åbningstaler ved:
- Edvard Traberg, Formand for Social- og Sundhedsudvalget
- Repræsentant fra LAG Guldborgsund
- Naturstyrelsen

Kl. 10.30- 13.00:
- Få instruktion i hvordan du kan træne på familiesundhedspladsen ved Birthe Kofoed fra firmaet Sundhed og Livsmod samt ved Ældresagens frivillige instruktører

- Få testet kondition, BMI og fedt % ved Guldborgsund Kommunes KRAM-bus og sæt dig et mål for sommerens træning eller få testet kulilte i din udånding og få en snak om rygestop

- Naturaktiviteter for hele familien ved Skov- og Naturstyrelsen – Storstrøm

Kl. 11.00 - 13.00:
Kom og bag snobrød ved de nye grillpladser eller få en forfriskning, når du har prøvet den nye familiesundhedsplads.

Mødested: Den grønne P-plads ved Lupinvej, 4873 Væggerløse. Man kan parkere på pladsen, i de afmærkede felter.

For nærmere oplysninger om arrangementet kontakt:
Naturvejleder Mette Skat Buhr på tlf. 54 41 85 37 / 22 49 65 45 eller
Sundhedskonsulent Maja Damgaard Knudsen på tlf. 54 73 22 18 / 25 18 05 70 eller