Lørdag: 11 nye bævere sættes ud i Nordsjælland

25-11-2010

Så skal der igen sættes bævere ud i den danske natur. Det sker på lørdag, hvor 11 nye bævere sættes ud i den nordsjællandske natur, nærmere betegnet i Arresø, Holløse bredning, Nørremosen og Alsønderup Engsø.

Bæverunger kalr til afrejse. Foto: Camilla Kleist Så skal der igen sættes bævere ud i den danske natur. Det sker på lørdag, hvor 11 nye bævere sættes ud i den nordsjællandske natur, nærmere betegnet i Arresø, Holløse bredning, Nørremosen og Alsønderup Engsø. Det drejer sig om seks unger og fem voksne bævere.

Udsætningen finder kl. 10 - 11. Du kan få praktisk info ved at kontakte Naturstyrelsens lokale enhed i Nordsjælland .

Bæverne er indfanget i floden Elben i Wittenberg-Leipzig i Tyskland. Netop bævere fra dette område minder nemlig meget om de bævere, som oprindelig levede i Danmark.

" De 11 bævere er nu blevet testet og frifundet for harepest og rævens bændelorm. Dermed er de klar til udsætning. Og for at dyrene ikke skal opholde sig unødigt lang tid i fangenskab, sætter vi dem ud allerede på lørdag. Vinteren er ved at være over os og vi vil gerne have bæverne hjem inden frosten for alvor sætter ind”, siger vildtkonsulent Niels Worm fra Naturstyrelsen. Han har personligt fulgt indfangningen tæt og tilset de indfangne dyr i Tyskland.

Bæverne vil være en gevinst for den nordsjællandske natur, fastslår Niels Worm:

"Vi arbejder jo på at skabe flere vådområder, og det er meningen, at bæverne skal hjælpe med skabe mere naturlig dynamik og variation i våde og fugtige naturområder. Samtidig er bæverne gode til at rydde pilekrat langs vandløbene. Og mere sollys er til gavn for en række plante- og dyrearter. Bæverne er altså til gavn for biodiversiteten”.

Arbejdet med at gøre klar til udsætningen er allerede gennemført. Bæverunge. Foto: Naturstyrelsen

"Vi har sat en udsætningshule i stand til den nye familie. På de andre udsætningssteder har vi lavet tilsvarende midlertidige boliger, så bæverne i ro og mag kan vænne sig til de nye omgivelser. Derfra kan de så udforske området og selv vælge det sted, de finder bedst", fortæller Niels Worm.

Det var egentlig meningen var, at bæverne skulle have været sat ud for flere måneder siden, men den megen regn i Elbenområdet, hvor bæverne kommer fra, har forsinket indfangningen.

Det er i øvrigt ikke første gang, der sættes bævere ud i Nordsjælland. Sidste år i oktober blev de første fem bævere sat ud.