Naturplejedag i Jydelejet

05-10-2010

Naturstyrelsen samarbejder med De Blå Spejdere på Møn om naturplejen på Høje Møn.

På lørdag den 9. oktober samles alle

Naturstyrelsen samarbejder med De Blå Spejdere på Møn om naturplejen på Høje Møn.

På lørdag den 9. oktober samles alle Møn Gruppes spejdere og deres familier om en naturplejeopgave på Lille Langbjerg i Jydelejet. Lige nøjagtig til denne opgave har Naturstyrelsen brug for mange hænder, da opgaven ikke kan gøres med store maskiner.

Spejderne skal foretage opsamling af stammer og grene fra træer, der er efterladt i de sårbare overdrev, hvor der står mange vilde overdrevsplanter, bl.a. mange orkidéer. Desuden skal spejderne og deres familier medvirke til at nedskære og fjerne de småtræer, der hele tiden spirer og vokser op på overdrevene, hvor træer ikke hører hjemme.

Spejdere i aktion på naturpleje i Høvblege, 2009, foto H. C. Gravesen, Naturstyrelsen – Storstrøm

"Vi synes det vigtigt, at vores spejdere får et positivt forhold til vores smukke naturområder på Møn" siger H.C. Gravesen, der både er spejderleder hos De Blå Spejdere på Møn og skovfoged i Naturstyrelsen, og således er bindeled mellem spejdergruppen og dem der har ansvaret for naturplejen i Jydelejet. "Spejderne får et godt indblik i, at der er behov for pleje og beskyttelse af de sjældne naturområder, og Naturstyrelsen får udført en vigtig naturplejeopgave. Det passer jo som fod i hose", fortsætter H.C. Gravesen.

Det bliver også en rigtig hyggelig familiedag, hvor den medbragte mad nydes i den friske luft.

Og frisk luft er der masser af på Høje Møn, så det bliver en god dag med blussende røde kinder !

Hvis der er nogen spørgsmål, må du gerne kontakte HC på

mail: eller tlf. 25 60 27 14.