Kalø: Træfældning - lær om sikkerhed og meget andet

07-10-2010

Sikkerhedsdag om træfældningen på Kalø

Et gammelt ordsprog siger, at man skal have savet og flækket sit brænde inden påske, og kørt brændet under tag inden skt. Hans. Derfor gør vi klar til den kommende brændesæson med en dag, som står i sikkerhedens tegn.
Vi mødes ved parkeringspladsen ved Kalø Landbrugsskole (Skovridervej 1, 8410 Rønde)
Lørdag d. 23. oktober kl. 09:00 til 12:00 .
Her vil skov- og naturteknikerelev Johannes Olesen og Skovløber Søren Busse fra Naturstyrelsen – Kronjylland tage imod. Dagen byder på gennemgang af sikkerheden i forbindelse med skovning af træer samt ved opskæring til brænde. Endvidere vil der blive fortalt om de regler Naturstyrelsen har for sankning og køb af brænde.
Når sikkerheden er på plads bliver der mulighed for at du kan prøve at fælde træer, hvor en faguddannet skovarbejder kigger dig over skulderen.

” Der er hvert år alvorlige ulykker i forbindelse med træfældninger rundt omkring i landet. Vores mål med træfældningens a-b-c er at minimere antallet af ulykker og selvfølgelig helst undgå dem. Vores medarbejdere er professionelle og ved hvordan man skal håndtere sikkerheden og de vil gerne lære fra sig.” Udtaler Skov- og Landskabsingeniør Karen Glerup, Naturstyrelsen – Kronjylland.

Der er ingen tilmelding, og det er gratis at deltage. Bare mød op kl. 9:00. Du skal selv medbringe motorsav og sikkerhedsudstyr(skærebukser, skærestøvler samt hjelm med høreværn og visir).

Yderligere oplysninger:
Skovløber Søren Busse Naturstyrelsen – Kronjylland Mobil: 40604513

Fældning skal altid foregå under sikre forhold

Læs mere om brænde og om Naturstyrelsen – Kronjylland