Oplevelse i efterårsferien: Træfældning af STOR bøg

11-10-2010

Kom og hør drønet når en af skovens kæmper falder til jorden.

Kom og hør drønet når et stort træ blive fældet.

FOTO: Karsten Frisk Torsdag den 21. oktober kl.13 kan vi i hvert finde ud af om det larmer når et stort træ styrter til jorden.
At se et stort træ falde er altid en oplevelse.

Skov- og Naturstyrelsen inviterer alle interesserede med ud og se et stort bøgetræ blive fældet.
Mødested er ved P-pladsen ved Svejbækvej (nr.11 i folderen) ved nedgangen til Slåensø. Herfra går vi lidt ind i Sønderskoven til en pæn stor bøg.
Her vil vi få træet præsenteret og få fortalt om hvordan man planlægger en fældning, med forhug, fældesnit osv. Alle de overvejelser der går forud for selve fældningen
Derpå skal motorsaven knurre - hvorpå en kort knagen og et langt sjuuuv og et BUMP!
Træet er nede.
Derpå vil der blive fortalt om hvorfor træet skulle fældes og om hvad det nu kan bruges til: Møbler, gulve, køkkengrej, ispinde og brænde.
Måske vil det også blive muligt at få en skive af træets tykkere grene med hjem som souvenir fra turen.

Børn er meget velkomne og når træet ligger ned vil der blive mulighed for at klatre helt op i toppen.
I toppen opdager man så at knopperne med de kommende blade allerede for længst er dannet. Nu kommer de ned i højde og i den kommende vinter vil grenene være et spisekammer for sultne rådyr og dådyr, der æder alle knopperne.

Nogle vil måske synes at det er synd at fælde så store flotte træer, men dels bruger vi træ, og må derfor også producere træ. Skoven er dyrket land på præcis samme måde som en køkkenhave med radiser og gulerødder. Forskellen er bare at i skoven tager det over hundrede år fra plantning til høst.

Det er gratis at deltage i turen og den er åben for alle. Den begynder kl. 13 hvor skovløberne byder velkommen, så tag varmt tøj på og mød op. Vi garanterer for en anderledes efterårsferieoplevelse.

Se folderen:


Se også arrangementet på hjemmesiden udinaturen.dk