Naturskoleleder, skovfoged Søren Andersen er afgået ved døden den 12.oktober 2010

15-10-2010

Et af naturens og formidlingens fyrtårne er slukket.

Naturskoleleder, naturvejleder og skovfoged Søren Andersen er afgået ved døden den 12.oktober 2010. Søren blev født i 1956.
Søren har været syg i næsten et års tid, og han har i den periode vist en ukuelig livsvilje. Men i tirsdags vandt sygdommen over livsviljen, og vi måtte sige farvel til Søren i en alt for ung alder.

Vi siger farvel til et utrolig varmt, engageret og vidende menneske, som holdt meget af naturen og af sin familie.

Det har været en fornøjelse at kunne trække på den vidensbank, som Søren gemte på, og som han generøst delte med andre. Søren har derfor altid været en meget afholdt person på arbejdspladsen, såvel som rundt i området.

Hans arbejdsmæssige hovedbedrift må siges at være etablering og drift af Naturskolen Søballegaard. Der har han utrætteligt arbejdet som leder siden starten i 1986, og det er tusindvis af børn fra især Vejle og Billund kommunes områder, der har kunnet nyde godt af den viden, som Søren øste af fra naturskolen. Det er formentlig i størrelsesordenen 125.000 elever, der har haft 1-eller 2 dages besøg på Søballegaard.

Dette arbejdet har også været med til at indarbejde Vejle ådal som det herlige naturområde, som det er, og som Søren satte meget stor pris på. Søren har i hele perioden boet på Søballegaard med sin hustru Jette og deres 3 børn.

Søren satte også stor pris på Randbøl Hede og Frederikshåb plantage. For to år siden lavede han en timelang udsendelse om hver af områderne til DR2, og her viste Søren, som i utallige andre tilfælde,  til fulde sine evner som fortæller.

Sørens livsvilje var ukuelig. Det var os alle magtpåliggende at få Søren i gang med at arbejde igen, så for et par uger siden påbegyndte Søren jobtræning til et fleksjob her på sin arbejdsplads. Både Søren og vi andre var glade for at få hul på en ny epoke, men desværre blev Søren indhentet af sygdommen et par uger efter.

Det siger også noget om Sørens livsvilje, at han for 4 uger siden stillede op til Danmarksmesterskab i jagtbueskydning og blev nr. 4 blandt mange deltagere.

Søren har i sin sygdomsperiode ofte haft besøg af venner og familie, hvor der kunne tales åbent om tingene. Helt til det sidste var Søren omgivet af Jette og børnene. Noget der betød enormt meget.

Nu rettes vore tanker og vores medfølelse sig mod familien, som lider et stort savn. Her på arbejdspladsen er stemningen meget trykket, men vi glæder os over mindet om dette dejlige menneske.

Ole Livbjerg Klitgaard, skovrider, Skov-og Naturstyrelsen, Trekantsområdet

Søren Andersen i en typisk, engageret formidlingssituation på Skovens Dag i 2006.