Vindum: Træfældning - sikkerhed med mere

07-10-2010

Sikkerhedsdag om træfældning i Vindum Skov

Et gammelt ordsprog siger, at man skal have savet og flækket sit brænde inden påske, og kørt brændet under tag inden skt. Hans. Derfor gør vi klar til den kommende brændesæson med en dag, som står i sikkerhedens tegn.
Vi mødes på parkeringspladsen ved Rindevej og Horsdalvej ved Vindum Skov (nærmeste adresse er Sdr. Rindvej 165, 8850 Bjerringbro) Lørdag d. 23. oktober kl. 9:00 – 12:00.

Her vil skovarbejder Bo Kjær og Skovløber Lars Mørk fra Naturstyrelsen – Kronjylland tage imod. Dagen byder på gennemgang af sikkerheden i forbindelse med skovning af træer samt ved opskæring til brænde. Endvidere vil der blive fortalt om de regler Naturstyrelsen har for sankning og køb af brænde. Derudover vil der være deltagelse af Bjerringbro Plæneklipper Service og Husquarna som også forhandler motorsave og sikkerhedsudstyr. De vil vise det nyeste inden for sikkerhed.
Når sikkerheden er på plads bliver der mulighed for at du kan prøve at fælde træer hvor en faguddannet skovarbejder kigger dig over skulderen.

” Der er hvert år alvorlige ulykker i forbindelse med træfældninger rundt omkring i landet. Vores mål med træfældningens a-b-c er at minimere antallet af ulykker og selvfølgelig helst undgå dem. Vores medarbejdere er professionelle og ved hvordan man skal håndtere sikkerheden og de vil gerne lære fra sig.” Udtaler Skov- og Landskabsingeniør Karen Glerup, Naturstyrelsen – Kronjylland.

Der er ingen tilmelding, og det er gratis at deltage. Bare mød op kl. 9:00. Du skal selv medbringe motorsav og sikkerhedsudstyr(skærebukser, skærestøvler samt hjelm med høreværn og visir).

Yderligere oplysninger:
Skovarbejder Bo Kjær, Naturstyrelsen – Kronjylland Mobil: 24693841

Sikkerhed er vigtigt når der skoves

Læs mere om brænde og Naturstyrelsen – Kronjylland