Pleje af Melby Overdrev

09-09-2010

På Naturens Dag d. 12.9 kan du være med til at pleje Melby Overdrev ved at hive små træer op. Det er tredje år i træk dette arrangement løber af stablen.

Naturens Dag

Søndag d. 12. september 2010, kl. 10-13
Lyngheden bliver langsom forvandlet til skov. I 2008 hjalp mere end 100 frivillige ved 2 arrangementer og i 2009 var mere end 150 med at rydde en del af overdrevet, senest her i foråret.  Nu gentager vi succesen. Tag familien med på tur og hjælp os med at fjerne fyrre- og birketræer, så endnu en del af Melby Overdrev bliver bevaret. Arrangementet er et fællesprojekt mellem Danmarks Naturfrednings Forening Lokalkomité   og Naturstyrelsen – Nordsjælland. Der er gratis frokost.

Mødested: Melbylejren i Asserbo – kør ind og sæt bilen i Melbylejren

Adresse: Nyvej/Tangvej 2, 3360 Liseleje
Tilmelding er ikke nødvendig

Yderligere information: Knud Pedersen, Danmarks Naturfrednings Forening tlf. 47938455 eller


Pleje af Overdrev

Melby overdrev er den største hede på Sjælland

Heden udgør et af de vigtigste fredede områder ved nordkysten. Det har været skydeterræn for militæret gennem mere end 100 år, og har derfor undgået at blive udstykket til sommerhusområde. Nu er det Naturstyrelsen – Nordsjælland der plejer området, men træerne har bredt sig og truer med at skygge lyngen væk. Der er det seneste år lavet et stort arbejde med at rydde for uønsket opvækst, og resultaterne er så småt ved at vise sig. Der er dog fortsat et kæmpearbejde tilbage, men forhåbentlig vil det lykkes at redde den sidste store hede på Sjælland.

Køllesværmer. Foto: Anne Johannisson

Køllesværmer

Blåfugl. Foto: Anne Johannisson


Blåfugl

Dagsommerfugle på Melby Overdrev
Melby Overdrev er rig på spændende sommerfugle. Plejen vil både tilgodese disse insekter og de blomster, som de bruger dels som voksner og dels som larver.  Ved at være med på Naturens Dag giver du ikke blot en hånd til et smukt og for Nordsjælland unikt hedeområde, du giver også en hånd til den flora og fauna, der har disse specielle levevilkår. Naturstyrelsen – Nordsjælland holder af og til sommerfugleture på Melby Overdrev. Hold øje med turprogrammet her på hjemmesiden.