Sollerup Hundeskov - en stor succes også hos turister

09-09-2010

Den nye Sollerup Hundeskov ved Fåborg er meget populær, både hos lokale og blandt turister som har hunden med på ferie.

I strålende sol indviede Skov- og Naturstyrelsen – Fyn d. 23. juni 2010 en hundeskov i Sollerup Skov, ca. 8 km. nord for Faaborg.

Skov- og Landskabsingeniør Helle Mølgaard Jensen fortæller, at hundeskoven siden indvielsen er blevet brugt flittigt af mange glade hunde og hundeejere. Turister, der har hunden med på ferie, benytter sig i høj grad af hundeskoven. Flere turister planlægger ferien efter at også deres 4- benede venner kan få en god oplevelse - og det kan i den nye hundeskov. I hundeskoven er der allerede dannet nye stier, og der holder som regel flere biler på parkeringspladserne i nærheden. Så vi oplever stor tilfredshed med den nye hundeskov.

I hundeskoven må hundene løbe frit, i modsætning til alle andre steder i naturen, hvor hundene altid skal være i snor. I hundeskoven skal hundene være under kontrol, og hundeejere skal kunne kalde deres hund til sig.

Der er mange grunde til at besøge hundeskoven: Hundene møder andre hunde og bliver socialiseret og mentalt stimuleret ved de mange nye indtryk. Desuden kan hundene løbe frit og få en masse motion, som de aldrig ville få ved en tur i snor.

Sollerup hundeskov er indhegnet og dækker et areal svarende til 9 fodboldbaner (4,5 ha) i varieret natur: Hundene kan lege på de græsklædte arealer, de kan svømme i vandhullet eller gå på opdagelse både i den tætte løvskov og den mørke granskov. Der er derfor gode chancer for en glad, tilfreds og sikkert også træt hund efter et besøg i hundeskoven.

En hundeskov ved Faaborg har længe været ønsket af hundeejere i området. Dansk Kennelklubs lokale repræsentanter søgte midler fra "Mere og bedre Friluftsliv - kampagnen" og det var et tilskud herfra, som gjorde hundeskoven mulig.

På Naturstyrelsen – Fyns arealer findes der nu 8 hundeskove. Det er: Hundeskovene ved Espe og Boltinge Skov ved Ringe, Kirkendrup og Kattebjerg ved Odense N, Feddet ved Brydegård, Vestermoseskoven ved Ejby og Vestrevænge ved Lohals på Langeland. Hundeskovene kan findes på www.udinaturen.dk

Mens hundene er velkomne til at boltre sig i hundeskovene, skærper Skov- og Naturstyrelsen – Fyn indsatsen mod løse hunde andre steder på statens naturarealer. Mange mennesker er bange for løse hunde, og hundene generer både vilde dyr og husdyr. Husk derfor altid at have din hund i snor, når I færdes i naturen.

Besøg hundeskovene, de har åbent hele året hele døgnet og se om ikke også din hund synes om en skovtur uden snor.

Yderligere oplysninger: Kontakt Skov- og Landskabsingeniør Helle Mølgaard Jensen, mobil. 21 49 00 22, mail: